NIŠTA OD OBRATA?

'OVO JE ČISTA IMPROVIZACIJA, IZMIŠLJOTINA, KAO DA SAM JA TAKO NEKI MOĆAN FAKTOR...' Šeks tvrdi da nije nagovarao požeškog župana da podnese ostavku

 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što se u srijedu navečer pojavila informacija da će Alojz Tomašević u četvrtak ipak podnijeti ostavku na mjesto požeško-slavonskog župana te da je navodno za takav preokret ključan bio poziv Vladimira Šeksa Franji Luciću, sam Vladimir Šeks je za N1 demantirao da je on ikoga zvao oko ovog slučaja.

- Ja nisam ni danas ni ovih dana uopće razgovarao s gospodinom Franjom Lucićem i ovo je čista improvizacija ili čista izmišljotina, da bih ja razgovarao s gospodinom Lucićem i da bih ja djelovao u pravcu da bih nagovarao župana Tomaševića da podnese ostavku na mjesto župana. Dakle, niti sam razgovarao s gospodinom Lucićem oko toga niti s bilo kime, a niti s gospodinom Alojzom Tomaševićem. Prema tome, sve je to jedna konstrukcija, jedna velika neistina - rekao je Šeks za N1.

Dodao je i da ne zna hoće li Tomašević doista podnijeti ostavku.

- Ja to gledam preko medija, ni za koga se ne interesiram. Znam koliko i vi znate o tome. Niti sam u tome sudjelovao, niti dajem kojekakve savjete, niti kojekakve nagovore, niti bilo što.

A na pitanje treba li Tomašević ostati u HDZ-u, ako podnese ostavku, Šeks je odgovorio:

- Koliko ja znam, Predsjedništvo HDZ-a pokrenulo je postupak pred Visokim sudom časti HDZ-a tražeći njegovo isključenje i ako Visoki časni sud donese takvu odluku na prijedlog Predsjedništva, onda će Alojz Tomašević biti isključen iz HDZ-a.

A što se tiče eventualnog postupka opoziva, o tome ja ne mogu govoriti, o tome govori zakon, o tome trebaju donositi odluku odgovarajuća tijela HDZ-a, o tome ja ni na koji način ne želim davati svoje mišljenje, treba li HDZ ili ne treba pokretati postupak za opoziv župana. Iznenadili su me ti napisi da ja u tome sudjelujem kao da sam ja tako neki moćan faktor koji može jednim potezom telefonskog razgovora nagovoriti župana na ostavku. Ništa od toga, to je čista igra riječi, izmišljotina, zaključio je Šeks.

Inače, informaciju o navodnim Tomaševićevim promjenama u razmišljanju objavio je Telegram.

Kao što je poznato, Tomašević je suočen s optužnicom za obiteljsko nasilje zbog čega su ga iz HDZ-a u nekoliko navrata pozivali na ostavku, no on je to prije nekoliko dana odbio učiniti najavljujući da će zatražiti privremeno iščlanjenje iz stranke. No, stranački je vrh zatim na telefonskoj sjednici odlučio predložiti njegovo bezuvjetno isključenje iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:07