ZARADILI KAZNENE PRIJAVE

PALI INDOOR BOTANIČARI Zagrepčanin i Srbin unajmili skladište i proizvodili drogu, policija im zaplijenila 1385 stabljika i šest vreća 'trave'

 Robert Fajt / Ilustracija / CROPIX

Čak 1385 stabljika indijske konoplje i vreće s 26 kilograma marihuane "nanjušili" su zagrebački policajci početkom tjedna kad su upali u jedan skladišni prostor na području Zagreba, a koji su unajmili 46-godišnji Zagrepčanin i njegov 11 godina mlađi poslovni prijatelj iz Srbije.

Rezime otkrića je kaznena prijava protiv obojice uzgajivača marihuane koji su ispitani u prostorijama zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prema kaznenoj prijavi tereti ih se da su prošle godine unajmili skladište u koje su instalirali sustav za proizvodnju i uzgoj bilja te su u tako stvorenim idealnim uvjetima sadili marihuanu.

Policija sumnja da je dvojac potom u tom improviziranom laboratoriju "travu" prerađivao i pakirao s ciljem daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu. U pretresu prostorija koje su koristili indoor botaničari, 16. rujna kriminalisti su pronašli i zaplijenili 1385 stabljika te šest velikih vreća za smeće u kojima je bilo 26 kilograma marihuane.

Zagrebačko tužiteljstvo je nakon provedenih dokaznih radnji donijelo rješenje o provođenju istrage, a sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu im je, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva, odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i bijega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:41