ZLOSTAVLJANJE DJECE

PEDOFIL PREDAJE U SREDNJOJ ŠKOLI? Ministrica naredila inspekciju i objasnila kako je moguće da takva osoba uopće radi u školi

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.05.2018. u 17:15

Zagreb, 040418.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Potpisivanje ugovora o dodjeli vise od 121 milijuna kuna za strateski projekt Centar za napredne laserske tehnike (CALT).
Na fotografiji: Blazenka Divjak.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da je njezino ministarstvo promptno zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece.

"Čim sam zaprimila tu prijavu prije nekoliko dana, prijava je upućena inspekciji i zatražila sam da se provede inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile te činjenice, a naravno škola jednako tako može postupiti  suspenzijom ukoliko je podignuta kaznena prijava", rekla je Divjak novinarima u Hrvatskom saboru.

Na upit kako je moguće da takva osoba uopće radi u školi, ministrica je ustvrdila kako se "očito dogodila situacija gdje se u nekom intervalu, s obzirom na dokumentaciju koja je trebala biti predana na sam natječajni postupak, dogodilo podizanje optužnice, ako je".

"Zbog tog pravnog vakuma dokumenti koji su bili predani u školu očito su bili takvi da tu nije bilo problema, a sada ćemo reagirati promptno, Ministarstvo je, čim je zaprimilo tu prijavu zatražilo inspekcijski nadzor i odmah se krenulo", istaknula je.

Dodala je kako je inspekcija izašla na teren i čim dobiju nalaze i argumente to će javno obznaniti.

U medijima je objavljeno kako sporni profesor, koji navodno radi u nekoliko škola na tom području, ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a prema izvorima iz  jedne srednje škole u Bjelovaru u trenutku zaposlenja imao je potvrdu o nekažnjavanju.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo