StoryEditor
EUROPSKI IZBORI

PETIR OČEKUJE DA ĆE PRIKUPITI DOVOLJNO POTPISA ZA KANDIDATURU 'Da imamo još malo vremena, bilo bi ih jako puno, no ja sam optimistična'

 Marko Todorov / CROPIX

Bivša HSS-ovka i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir izjavila je u utorak kako očekuje da će uspjeti prikupiti 5000 potpisa za samostalnu kandidaturu za izbore za EU parlament.

"Informacije s terena su jako pozitivne, kao i ovo što dobivamo putem društvenih mreža i koliko građana se uključilo. Da imamo još malo vremena, bilo bi jako puno potpisa, no ja sam optimistična. Iz ovog što do sada dobivamo kao povratnu informaciju očekujemo da ćemo uspjeti", rekla je Petir dodavši kako su je na kandidaturu potaknuli građani koji su samoincijativno počeli prikupljati potpise.

Grad Zagreb odobrio je prikupljanje potpisa na Cvjetnom trgu, Trgu bana Jelačića i Trgu kralja Tomislava.

Na pitanje je li očekivala suradnju s HDZ-om odgovorila je kako nije očekivala suradnju s nikim posebno.

"Ja sam već dvije godine ustvari izvan stranke, djelovala sam kao nezavisna zastupnica u Hrvatskoj, a u Europskom parlamentu sam dio Europske pučke stranke i s kolegama imam odličnu suradnju", kazala je Petir.

Istaknula je kako je s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem razgovarala o potencijalnom zajedničkom izlasku na izbore te da joj je ponudio mjesto na isti pod uvjetom da se učlani u HDZ, što nije prihvatila.

"Svaka stranka ima pravo odabrati svoje kandidate za listu, nikad se nisam miješala u politiku drugih stranaka. Svima želim sve dobro na ovim izborima, nadam se da će biti izabrani najbolji mogući kandidati za Hrvatsku, jer hrvatski narod zaslužuje najbolje", poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 13:25