GLAVNI TAJNIK HDZ-a

PLAGIJATORSKA AFERA Milijan Brkić: 'Diplomirat ću na temi o kriminalu u Riječkim tržnicama’

Razmatram i drugu izazovnu temu - o krčmljenju imovine Komunističke partije Hrvatske, koja je stečena krvavim radom naših majki i očeva. Valjda nitko ne misli da su to sve sagradili od partijskih članarina? - kaže Brkić
 Robert Fajt / CROPIX

Pitanje autentičnosti diplome Milijana Vase Brkića, glavnog tajnika HDZ-a i najbližeg suradnika Tomislava Karamarka, predsjednika najveće oporbene stranke, dobilo je ovih dana - prema pisanju Jutarnjeg lista - odgovor u odluci Povjerenstva Visoke policijske škole u Zagrebu.

Povjerenstvo je odlučilo da Brkić mora napisati novi rad, budući da je onaj s kojim je 2010. diplomirao osporen kao plagijat.

- Ako je moj diplomski godinu dana bio najveća prepreka kako bi Kukuriku koalicija počela rješavati gospodarska pitanja, sada su napokon uklonili taj svoj najveći problem. Stoga se nadam da će makar početi razmišljati o tome kako bi trebali početi nešto raditi. Inače, smatram da nisam počinio nikakvu nepravilnost. Koristio sam materijale koji su mi stavljeni na raspolaganje, a siguran sam da se ova istraga nikada ne bi ni pokrenula da nije riječ o meni – kaže za “Slobodnu” Brkić.

Hoćete li na Policijskoj akademiji MUP-a napisati i braniti novi diplomski rad budući da u suprotnom ostajete bez stručne spreme?

- Bez obzira na rečeno, poštujem odluku nadležne institucije: napisat ću novi diplomski rad sa, vjerujem, vrijednim, relevantnim spoznajama o jednoj vrlo intrigantnoj temi.

O kojoj temi ćete pisati novi diplomski rad?

- Uistinu je poticajna - kriminal u Riječkim tržnicama, s posebnim poglavljem o utjecaju lokalnih moćnika na tu aferu. Razmatram i drugu zanimljivu i izazovnu temu - o rasprodaji i krčmljenju imovine Komunističke partije Hrvatske, koja je stečena krvavim radom naših majki i očeva. Valjda nitko ne misli da su to sve bili sagradili od partijskih članarina?

Zanimljivo bi bilo istražiti i odakle, recimo, Goranu Radmanu novac da kupi partijski hotel u Bohinju, a još jedna moguća tema koju bih radio jest i kako se ljetuje na Brijunima za sedam kuna dnevno, u čemu bi mi mogao pomoći SDP-ov zastupnik Nenad Stazić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:07