URBANA GERILA

Plakati u Sisku: Pintariću, otkud ti novac za stan?

Sisački gradonačelnik Dinko Pinatrić tvrdi da je posudio 70.000 eura, a Vrebac kaže da mu je odgodio plaćanje 600.000 kuna
 Miroslav Kiš/CROPIX

SISAK - Danas je Sisak osvanuo oblijepljen plakatima koji se rugaju gradonačelniku Siska Dinku Pintariću i podsjećaju na aferu koja je izbila oko njegove kupnje novog stana u sisačkoj Gajevoj ulici.

Prijava Saboru

Lik s plakata kaže: “Pintariću i ja bi stan, platim kad uzmognem”, aludirajući na optužbe o načinu plaćanja milijun kuna vrijednog novog stana gradonačelnika koje je izrekla gradska vijećnica SDP-a Kristina Ikić Baniček. Sve je počelo prije dva tjedna kada je Pintarić rekao da je kupio novi stan plaćom, kreditom banke od 70.000 kuna i - pozajmicom od 50.000 eura od privatnog poduzetnika. - Tko je taj privatni poduzetnik i posluje li Grad s njim - zanimalo je vijećnicu Kristinu Ikić Baniček. Pintarić je odgovorio protupitanjem: - Tko ste vi da mene pitate od koga sam ja posudio novac? Neću vam reći ime. Sve sam dokumente predao povjerenstvu i u poreznoj prijavi. No, vijećnica je zatražila očitovanje saborskog Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

Muž bivše pročelnice

Ikić Baniček traži da Povjerenstvo ocijeni je li Pintarić postupio u skladu sa zakonom kada je propustio navesti da mu je prodavatelj stana omogućio odgodu plaćanja čak 600.000 kuna na neodređeno vrijeme. Spornim vijećnica drži detalj da je gradonačelnik kupio stan upravo od privatnog poduzetnika Marijana Vrepca koji je suprug Ksenije Vrebac, bivše pročelnice komunalnog odjela u Gradu Sisku i bivše direktorice Gradskog groblja koja je smijenjena zbog brojnih afera. Pintarić je najavio kaznenu prijavu protiv vijećnice i za sve optužio sisački SDP, odnosno Davorka Vidovića da organizira i stoji iza napada na njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:50