SUSRET U BANSKIM DVORIMA

Plenković i povjerenik EK za poljoprivredu o važnosti OPG-ova

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 08.01.2020. u 21:43

Croatian Prime Minister Andrej Plenkovic speaks during a press conference with French President, on January 7, 2020 in Paris. (Photo by GONZALO FUENTES / POOL / AFP)
AFP

Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković primio je u srijedu u Banskim dvorima Janusza Wojciechowskog, povjerenika Europske komisije za poljoprivredu i u razgovoru o poljoprivrednoj politici Europske unije istaknuli su važnost OPG-ova, priopćila je vlada.

Uz razgovor o prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, bilo je riječi o poljoprivrednoj politici EU i njezinim potencijalima, navodi se.

Vezano uz pregovore o novom Višegodišnjem financijskom okviru EU (2021.-2027.), Plenković je posebno istaknuo važnost očuvanja perspektive obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i poticanja mladih poljoprivrednika.

Premijer Plenković i povjerenik Wojciechowski naglasili su da su korištenje EU fondova za ruralni razvoj i koheziju, nove tehnologije i ekološki odgovorno upravljanje prirodnim resursima okvir za dinamičan razvoj poljoprivrede i pomlađivanje obiteljskih gospodarstava, stoji u tekstu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo