UVREDLJIVI NATPIS

PLENKOVIĆ IZ VUKOVARA KOMENTIRAO SRAMOTNI NAVIJAČKI TRANSPARENT To je neprihvatljivo i ja to najoštrije osuđujem; BOŽINOVIĆ Policija radi na slučaju

 
 Goran Sebelic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Vukovaru komentirao je i stravičan transparent koji se jučer pojavio u Zagrebu.

Srpsko narodno vijeće objavilo je, naime, jutros na Twitteru fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vide navijači kako drže natpis "Je**t ćemo srpske žene i djecu".

Premijer Andrej Plenković je, odgovarajući na pitanje novinarke N1 kazao da fotografiju nije vidio, ali je jasno osudio takav čin.

"Bilo što što je takvo, ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu", rekao je Plenković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Zagrebu je kratko rekao kako je siguran da policija radi na ovom slučaju.

- Ministar unutarnjih poslova nije taj kojem MUP javlja što i kako istražuje niti bi to tako trebalo biti, ali siguran sam da policija poduzima sve da se taj slučaj što prije riješi. Svakoj vrsti etničke netrpeljivost nema mjesta u modernom društvu, poručio je.

Za N1 ovu je zastrašujuću poruku ranije danas komentirao predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević.

- Ovo je jezivo i uznemiravajuće za sve, a ne samo Srbe. Žalosno je vidjeti da su mladi u Zagrebu zadojeni tolikom mržnjom da pišu takve ogavne poruke uz povike „Ubi, ubi Srbina“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 17:14