NAKON SASTANKA UŽEG KABINETA

PLENKOVIĆ 'Naše protuepidemijske mjere su ostvarile rezultat, idemo s faznom reaktivacijom koja će se događati 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja'

Andrej Plenković
 Davor Pongračić / CROPIX

Nakon sastanka užeg kabineta Vlade na kojem je premijer Andrej Plenković s ministrima utvrđivao plan mjera relaksacije za određene grane gospodarstva, predsjednik Vlade se oko 19:30 obratio predstavnicima medija.

Kazao je da će reaktivacija gospodarstva i relaksacija ići u tri faze - 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja, ali pritom nije iznosio konkretnije pojedinosti.

Mjere će predstaviti sutra u 13 sati, najavio je i rekao da su mjere usuglašene.

- Cilj je da ostvarimo i gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva pa sukladno tome i prihoda za državni proračun - kazao je Plenković.

Premijer je istaknuo da su se protuepidemijske mjere u Hrvatskoj pokazale uspješnima, da su ostvarile rezultat te da je vrijeme za reaktivaciju ekonomije.

Na pitanje o biranju novog glavnog državnog odvjetnika kazao je da će se o sutra na Vladi donijeti odluka o osnivanju povjerenstva o tom pitanju.

- Dobili smo šest kandidata, imamo 5-6 ministara koji su vezani za ovu temu, imat ćemo razgovore s kandidatima i nakon toga donijeti odluku i krenuti u proceduru prema Saboru - kazao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:31