PREMIJER O OSUĐENOM GENERALU

PLENKOVIĆ 'Norac nije bio ni u kakvom službenom protokolu na proslavi obljetnice Medačkog džepa, Krstičević ga je pozdravio kao suborca'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.09.2018. u 17:53

Pula, 130918.
Vecina ministara iz Vlade na celu s premijerom Andrejom Plenokvicem prije sjedice vlade posjetili su brodogradiliste Uljanik.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Gianni Rossanda
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Puli predsjedao sjednicom Vlade na kojoj se razgovaralo, očekivano, o Uljaniku. Komentirao je i nazočnost Mirka Norca na obljetnici akcije Medački džep, piše N1.

Plenković je pohvalio suradnju s gradom i kazao kako su projekti koji su dogovoreni dokaz da su dobro komunicirali. Dodao je i kako isplata plaća radnicima Uljanika govori o privrženosti i posvećenosti Vlade da se pronađe rješenje za hrvatska brodogradilišta.

Premijer je komentirao i odluku da se oformi povjerenstvo sastavljeno od nadležnih ministara i njegovog predstojnika ureda koje će pokušati pronaći rješenje za revitalizaciju Brijuna.

"Raniji pokušaji nažalost nisu rezultirali rješenjem, očekujem da ćemo ga sada pronaći u suradnji s gradom i oplemeniti rezultate istarskog turizma. Ukoliko se taj projekt realizira, generator hrvatskog turizma bit će još snažniji", rekao je premijer.

Odgovarajući na pitanje o nazočnosti Mirka Norca na obljetnici akcije Medački džep, Plenković je rekao kako mu je ministar obrane Damir Krstičević već sve vezano za tu temu - objasnio.

"Ministar Krstičević je to već pojasnio. Ako sam ga razumio, pozdravio ga je kao svog suborca iz Domovinskog rata. Norac tamo nije bio ni u kakvom službenom protokolu", rekao je premijer, a prenosi N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo