PREMIJER I POLICIJSKOJ AKCIJI

PLENKOVIĆ O HAPŠENJIMA U ULJANIKU 'Ne želim ulaziti u detalje, DORH i PNUSKOK rade posao. Bernardić? Taj gospodin nije vrijedan komentara'

Andrej Plenković
 Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković poručio je u utorak kako očekuje "vidljiviju kampanju" za predstojeće europarlamentrane izbore dok je za nova zakonska rješenja po kojima se dozvoljeni iznos troškova kampanje s milijun i pol diže na četiri milijuna kuna rekao da je "minimum" i "jedno skromno rješenje", no odbio je komentirati uhićenja u akciji Uljanik kao i izjasniti se je li skloniji stečaju ili restruktiranju Uljanika, napomenuvši tek kako će o toj temi biti govora sutra.

"Što se tiče komentiranja bilo kakvih postupaka, ja kao predsjednik vlade u to ne želim ulaziti. Ono što je sigurno da sve te aktivnosti provode i PNUSKOK i Državno odvjetništvo. Oni taj svoj posao rade više mjeseci, pretpostavljam vrlo temeljito u jednoj složenoj tematici koja nije ni malo jednostavna", kratko se osvrnuo premijer na jutrošnja uhićenja u pulskom Uljaniku uoči svečanog obilježavanja 29. obljetnice osnutka područnih odbora HDZ-a Brezovica, Novi Zagreb-zapad i Novi Zagreb- istok.

Policija i tužiteljstvo započeli su u utorak ujutro na istarskom području uhićenja i pretrage domova i poslovnih prostora u kriminalističkom istraživanju kojim je obuhvaćeno 12 bivših čelnih ljudi Uljanik grupe, a na meti policije bivša je uprava na čelu s Giannijem Rossandom.

Na pitanje o prozivkama čelnika SDP-a Davora Bernardića ali i Živog zida kako institucije djeluju na poziv premijera te da uhićenja dolaze u tjednu kada vlada treba donijeti odluku oko Uljanika, Plenković je uzvratio protupitanjem: "To je onaj isti gospodin koji proziva DORH da ne radi ništa?"

"Nije vrijedan komentara", kratko je ustvrdio.

Premijer nije htio otkriti niti kojem je rješenju skloniji kada je riječ o Uljaniku - stečaju ili restrukturiranju, tek je poručio: "Sutra ćemo imati zadnju raspravu pa ćemo vas obavijestiti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:23