PREMIJER U VARAŽDINU

PLENKOVIĆ O IZGLASANOJ NAGODBI O AGROKORU 'Poslali smo poruku povjerenja i stranim partnerima. Napravili smo velik posao, čestitam i Martini Dalić'

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Varaždinu komentirao izglasanu nagodbu o Agrokoru

- Poslali smo poruku povjerenja i stranim partnerima kako se Hrvatska snašla u ovom specifičnom trenutku. Lex Agrokor dobio je potvrdu na Ustavnom sudu, kao i iz Europe jer je postao dio europske stečevine. Napravili smo uslugu i državama u susjedstvu gdje Agrokor posluje. U zadnjih 15 mjeseci napravili smo veliki posao i možemo biti zadovoljni. Naravno, očekujemo i potvrdu suda, jer mi smo izvršna vlast. Čestitam i Martini Dalić, kazao je premijer.

- Slijedi faza potvrde, pa implementacije, što će trajati pola godine, a nova vlasnička struktura mora pokazati vjeru u kompaniju i hrvatsku ekonomiju. Očekujem na tom tragu ponašanje svih novih suvlasnika, poručio je Plenković.

Nije želio komentirati pitanje novinara o najavljenom val poskupljenja, koje je i ministar Čorić najavljivao u posljednje vrijeme.

- Ostavimo tu temu za drugi put, pitajte još jednom Čorića, kratak je bio premijer.

Navode kako u postupcima oko Agrokora nije bilo sve 'čisto', a koji ponajviše dolaze od Peđe Grbina, također nije pretjerano komentirao.

- Neka se Grbin ne sekira za Agrokor, ima on dovoljno briga, kazao je.

Premijer je za kraj kazao kako nema namjeru putovati u Rusiju na četvrfinalni ogled Hrvatske i domaćina na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

- Na utakmicu u Soči ne idem, bit će tamo predsjednica. Ja imam obaveza, kazao je premijer Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:01