'NISAM ČUO TOČNU IZJAVU'

PLENKOVIĆ O KRSTIČEVIĆEVOJ NAJAVI KUPNJE NOVIH AMERIČKIH F-16-ica 'Nema još nikakve odluke, a jedino meritorno i bitno je ovo što vam govorim ja'

 Bruno Konjević / CROPIX

Premijer Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak poslijepodne izjavu ministra obrane Damira Krstičevića da su nakon propale nabave izraelskih borbenih aviona "najbliži američkim F-16" te da "od SAD-a Hrvatska očekuje ponudu koja se ne može odbiti".

"Ako pitate mene osobno koji je to model, to je platforma F-16. Želio bih da tu budu novi zrakoplovi, da to bude manje komada, no moramo imati odgovornost za novac poreznih obveznika", rekao je u ponedjeljak nakon sjednice Vlade ministar Krstičević.

Na pitanje novinara ide li naša zemlja u izravnu nagodbu s SAD-om u nabavi šest aviona kako je sugerirao ministar Krstičević, Plenković je u ponedjeljak navečer rekao da nema nikakvih odluka o bilo kakvom novom modelu.

Podsjetio je kako su danas na sjednici Vijeća za obranu i Vlade zaključili da je odluka o odabiru izraelske ponude o nabavci F-16 Barak, nakon što je ih je Izrael i formalno prošli tjedan izvijestio kako nisu u mogućnosti realizirati tu ponudu, stavljena van snage, kao i cijeli proces do tada.

Naveo je kako sada slijedi detaljna analiza te će nakon toga vidjeti kada i kako definirati novi model. "Nema još nikakve odluke niti nikakve nove ponude", naglasio je Plenković.

Kako prenosi N1, Plenković je dodao da će 'sve ići u vremenskom kalendaru koji je pred nama'.

"U ovom trenutku jedino što je bitno je da je ono što je odlučeno 29. ožujka stavljeno van snage."

"Ne znam što je točno ministar rekao, danas je bilo jako puno izjava, jedino meritorno i bitno je ovo što vam ja sada govorim", dodao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:16