PORUKA PANTOVČAKU

PLENKOVIĆ O MARAKEŠKOM SPORAZUMU 'Nema kakofonije što se tiče Vlade, promjena stava se dogodila kod predsjednice'

Andrej Plenković
 Darko Tomas / CROPIX

Premijer Andrej Plenković je iz Helsinkija, gdje se nalazi na kongresu Europske pučke stranke za kandidata za europske izbore, komentirao aktualne događaje u Hrvatskoj.

Osvrnuo se na marakeški sporazum, rekavši još jednom da je on neobvezujuć, a on ga je ocijenio solidnim. Postupak je takav da je Ministartvo vanjskih poslova o dokumentu izvijestiti Vladu, a Vlada će ga zatim kao informaciju uputiti u Sabor.

'Ne vidim zašto izaziva histeriju i prijepore s obzirom da nije obavezujuć', rekao je Plenković i dodao da je poziv za odlazak u Marakeš bio upućen izravno predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, no ona je od odlaska odustala pa se sada još ne zna tko će u Marakeš ići.

'Nema kakofonije što se tiče Vlade, što se tiče promjene stava, on se dogodio kod predsjednice', kaže Plenković za N1.

Upitan o tome kako će se borba protiv populizma i ekstremizma primijeniti u Hrvatskoj, rekao je da je to sve ono što on radi otkako je preuzeo HDZ. Ističe da ankete potvrđuju da je na dobrom putu.

'Nećemo podilaziti onima koji su na krajnjem spektru i koji ne pridonose napretku hrvatskog društva već ga vuku natrag', rekao je Plenković, no izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj nije htio komentirati.

'Mislim da sam cijeli svoj stav o toj temi jasno rekao s obzirom da je riječ o pravosudnom pitanju kojeg neću komentirati, kao što nisam ni do sada', rekao je premijer za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:45