PREMIJER I MINISTAR

PLENKOVIĆ O POKUŠAJU ULASKA SRPSKIH VOJNIKA U RH 'Postupili smo kao ozbiljna država' KRSTIČEVIĆ VUČIĆU I VULINU 'Više nije '91.'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 08.09.2019. u 14:41

Zagreb, 010819.
Trg svetog Marka.
Pocetak sjednice Vlade RH.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Davor Bozinovic, Damir Krsticevic
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako je Hrvatska, u pokušaju nenajavljenog ulaska 11 pripadnika srbijanske vojske u Hrvatsku, reagirala kao ozbiljna država.

"Mi smo jučer reagirali upravo onako kako reagira ozbiljna država, ozbiljna Vlada, ozbiljna vlast koja drži do sebe kad netko pokuša izvesti provokaciju umjesto da kulturno, sukladno praksi, hrvatskim zakonima, međunarodnom pravu najavi posjet, a potom eventualno i druge detalje", rekao je Plenković u Solinu.

"Mi na takve provokacije odgovaramo čvrsto, ali isto tako čuvajući dignitet Hrvatske i naš pravni poredak", naveo je.

"Mislim da smo napravili upravo ono što je trebalo i što bismo napravili i sutra," dodao je Plenković.

Krstičević: Ovo nije '91.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručio je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i ministru obrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumjeti da "ovo više nije '91. i da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele."

"Prema tome, zna se kako se to radi - zahtjev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju provoditi hrvatski zakoni i Srbija mora to znati", poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srbijanskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.

Plenković i Krstičević su u nedjelju u Solinu nazočili obilježavnaju blagdan Male Gospe i Dana grada Solina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo