PREPIRKA ZBOG OBJAVE

PLENKOVIĆ O RASPUDIĆU 'Neće valjda zaplakati ako dobije neki odgovor'; RASPUDIĆ 'Jandroković je umiljato dijete četiri političke mame'

 
Nino Raspudić
 HRT

Glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i donedavni predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković reagirao je putem Facebooka na najavu Nine Raspudića koji je tijekom jučerašnjeg gostovanja u emisiji "Nedjeljom u 2" Hrvatske radiotelevizije rekao da će ga "loviti" na nadolazećim parlamentarnim izborima, "ako bude mogao".

- Nisam gledao. Bio sam kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece... s istom ženom - napisao je Jandroković.

Jandrokovićevu reakciju komentirao je danas i premijer Andrej Plenković.

- Nisam ja primijetio da gospodin, dok je bio u poziciji van politike i kritike, da je štedio bilo koga u politici pa pretpostavljam da neće valjda prvi dan zaplakati ako dobije neki odgovor", kazao je Plenković.

- Pročitajte što je pisao o Jandrokoviću i meni, kad to vidite, onda ćete znati o čemu govorim. Riječ je o licemjerstvu, to je bit Jandrokovićeve poruke - kazao je Plenković.

Nino Raspudić gostovao je na N1 te kazao da se vidi da su Jandroković i Plenković u strahu.

- HDZ stoji loše, u panici su - kazao je.

- Jesam kritizirao njihov rad zadnjih godina, to što su činili i radili je kap koja je prelila čašu i nagnala me da se kandidiram kao nezavisni kandidat Mosta.

Ja nikada nisam uvlačio i spominjao njihovu djecu. Ovaj način prebiranja i klasificiranja djece kao vrijedne i manje vrijedne govori najviše o njima samima - kazao je.

- Kaže gospodin Jandroković kako ima troje djece s jednom ženom, ja to respektiram i čestitam mu, ali za njega kao političara je važnija druga stvar, a to je da je on umiljato dijete četiri političke mame.

Prva mama mu je bio Ivo Sanader kojem samo što nije sjedio u krilu, onda zabijanje noža u leđa pa dolazi Jadranka Kosor, treća mama mu je bio Tomislav Karamarko i sada mu je Plenković, a kada Plenković padne pokušat će naći i petu političku majku - kazao je Raspudić za N1.

Vezano za kritike da zastupa obiteljske vrijednosti, a razveden je kaže da se ne kandidira za kanonizaciju nego za jednog od 150 zastupnika u Saboru.

- Slične kritike dolaze iz lijevog miljea i zanimljivo mi je da u lijevom spektru ima patrijarhalnog šovinizma gdje se ženu doživljava kao nešto što se uzima i ostavlja - kazao je Raspudić.

Tvrdi i da kod njegovog razvoda nema ništa strašno i da su on i bivša supruga u dobrim odnosima i zajedno odgajaju dijete.

Obećao je Kreši Beljaku pokazati najesen, ako uđe on u Sabor preko SDP-a, slike s crkvenog vjenčanja s drugom suprugom.

Smatra da je politička karijera Gordana Jandrokovića simptomatično za hrvatsku politiku, a to je partijsko poklonstvo koje se vuče iz bivšeg sistema. Ponovio je da je s 808 izabranih glasova postao predsjednik Sabora.

Neće dići ruku za Vladu Andreja Plenkovića, ali ni Davora Bernardića. Ima interne podatke prema kojima, tvrdi za N1, bliže je Plenković oporbi nego on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:26