'ZLOČESTI PREMIJER'

PLENKOVIĆ O ŠTRAJKU I PROSVJEDIMA 'Ovo je čisti, orkestrirani, lijepo osmišljeni pokušaj pred predsjedničke izbore'

 
Andrej Plenković
 Boris Kovačev / CROPIX

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, prokomentirao je posljednji sastanak s predstavnicima sindikata, koji je održan u petak, ali je umjesto pomirljivih tonova ponovio da su štrajk i prosvjed orkestrirani, piše Dnevnik.hr.

"Jučer smo pokazali ponovno dobru volju, razgovarali s njima i pokušavamo naći aranžman koji bi trebao učiniti ono što je najbitnije. Prvo, trenutno obustaviti štrajk, ne dopustiti da tema koeficijenata bude ispolitizirana od oporbe, političkih stranaka i interesnih skupina. Ne možemo iste godine dvaput o istom. Ne možemo dvaput gledati kako nam demagozi iz SDP-a potpisuju za referendum '67 je previše', a njihova vlada je uvela odlazak u mirovinu sa 67 godina. To ne ide. Ovo je čisti, orkestrirani, lijepo osmišljeni pokušaj pred predsjedničke izbore", rekao je novinarima Plenković prilikom davanja podrške HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji, Kolindi Grabar-Kitarović.

Upitan za odgovornost resorne ministrice Blaženke Divjak, odgovorio je kako je "svaki ministar odgovoran za stanje u svom resoru, pa i ministrica Divjak da smo se doveli u ovu situaciju".

O njezinoj poziciji, kaže, razgovarat će se kasnije jer je sada najvažnije da se djeca vrate u škole.

Premijer je komentirao i transparent iz zagrebačke 16. gimnazije, koju je pohađao, a kojim su mu poručili: 'Andrej, nismo te tako učili!'.

"Bio sam prije godinu dana na obljetnici škole. Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv ravnateljice, moje drage Nine Karković, moje profesorice talijanskoga s kojojm sam i dan danas dobar. Čujem i slušam njenu poruku, razumijem, radim sve što mogu da radim na tome da ukidam regres, ukidam božićnice, spuštam koeficijente ili spuštam plaće, rekao bih da sam neki zločesti premijer koji ne voli nikoga pa ni učitelje i profesore. Ali, ako ja radim obrnuto, da sve ode prema gore, onda u ovom pojednostavljenom pristupu – štrajk, teško je profesorima, Vlada je nedovoljno tankoćutna – treba pogledati malo realnosti. Evo, sad sam govorio po ure, a vi nećete ništa prenijeti jer je predugo", rekao je Plenković, kako prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:53