REAKCIJA PREMIJERA

PLENKOVIĆ OTKRIO KAKO ĆE SE PRISTUPITI RJEŠENJU PROBLEMA NACIONALNOG STADIONA 'Moramo voditi računa i o objektima u Splitu, Rijeci i Osijeku'

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade kometirao uspjeh hrvatskih nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Velike čestitke hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću, stručnom stožeru i vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza, svima koji su Hrvatskoj i hrvatskom narodu u domovini i iseljeništvu priredili nevjerojatno slavlje i zadovoljstvo", rekao je premijer.

"To je u sportskom smislu fantastičan uspjeh, u fenomenološkom smislu RH je postala globalni brend. Na tome moramo zahvaliti našim igračima i njihovom sjajnom motivu i izvedbi u Rusiji, igri i cijelom pristupu koji je bio visokoprofesionalan, srčan angažiran, domoljuban", izjavio je.

Plenković je istaknuo kako "veličanstveni dočeci koji su priređeni pokazuju koliko su oni zaista osvojili srca svih naših ljudi i koliko je ovaj sportski uspjeh pridonio podizanju optimizma i pozitivne atmosfere u hrvatskom društvu".

"Njihov uspjeh i entuzijazam došao je zahvaljujući radu i trudu, kvalitetnom pristupu i fokusu na zadaću koju su imali. Svi zajedno možemo iz toga izvući određene pouke i imati inspiraciju za rad u bilo kojem segmentu društvenoga života", izjavio je šef Vlade.

Premijer je na kraju svog obraćanja o nogometašima komentirao i mogućnost izgradnje nacionalnog stadiona.

"Vlada je više nego spremna da se brinemo o sportskoj infrastrukturi, uključivši i nogometnu. Kad se malo slegnu slavljenički dani, sazvat ćemo sve zainteresirane da vidimo kako se može pristupiti rješenju nacionalnog stadiona, ali ne zanemarujući i drugu nogometnu infrastrukturu u Splitu, Rijeci i Osijeku. Moramo voditi računa o ravnomjernom aspektu sportske infrastrukture, ali voditi i računa o sredstvima koja se u to ulažu", zaključio je premijer Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:31