NOVO KADROVSKO RJEŠENJE

PLENKOVIĆ OTKRIO KANDIDATA ZA KUŠČEVIĆEVOG NASLJEDNIKA 'Za novog ministra uprave predložio sam Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku'

    AUTOR:
    • Ivan Zrinjski

  • OBJAVLJENO:
  • 11.07.2019. u 19:11

Goran Mehkek / CROPIX, Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Andrej Plenković, Ivan Malenica

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak poslijepodne je pred Banskim dvorima iznio ime potencijalnog nasljednika Lovre Kuščevića na poziciji ministra uprave.

- Odlučio sam da za novog ministra uprave predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku - rekao je Plenković.

 - To je mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u pitanja uprave. Mislim da je odličan izbor i da je osvježenje. Mi ćemo u sljedećim danima obavljati konzultacije i u vezi nekih drugih mjesta u Vladi - rekao je Plenković i tako prekinuo špekulacije oko novog ministra.

Podsjetimo, dosad su se kao mogući Kuščevićevi nasljednici najčešće spominjali Darko Nekić i Sanja Putica, a u jednom je trenutku nakratko isplivalo i ime Josipe Rimac.

O Malenici nema mnogo informacija, osim da je riječ o mladom stručnjaku za javnu upravu, koji je paralelno sa znanstvenom gradio i političku karijeru u šibensko-kninskom ogranku HDZ-a.

Na web stranici Veleučilišta u Šibeniku u kratkom životopisu navodi se da je Malenica rođen 21. srpnja 1985. u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Pravnom fakultetu u Splitu diplomirao je 2008. godine, a od 2013. je student na poslijediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava.

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine, najprije kao asistent, a zatim kao predavač za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo, te konačno viši predavač na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine - bio je jedini kandidat za tu poziciju te je dobio uvjerljivu podršku Stručnog vijeća Veleučilišta.

Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferencija. Koautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013.-2016.), a član je Savjeta za razvoj javne uprave pri Ministarstvu uprave.

Malenica je bio i predsjednik Mladeži HDZ-a u Šibeniku, a početkom 2018. imenovan je za novog predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu. Potvrdi li ga Hrvatski sabor, postat će najmlađi ministar u Vladi Andreja Plenkovića.

Opširnije


Izdvajamo