OBRATIO SE NAKON SJEDNICE

PLENKOVIĆ OTKRIO ŠTO MU JE BRKIĆ REKAO NA SASTANKU UOČI PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a 'Za mene je tu puno novih saznanja, vidjet ćemo što je točno, a što nije'

 Bruno Konjević / Hanza Media

Andrej Plenković i Gordan Jandroković razgovarali su s Milijanom Brkićem uoči Predsjedništva HDZ-a o najnovijoj aferi u kojoj se našao zamjenik predsjednika HDZ-a. Podsjetimo, tjednik Nacional je objavio da je 2011. godine Brkić odavao kriminalcima i prostitutkama tajne podatke o istragama. Brkić sve demantira, tvrdi da su to dezinformacije i reciklirani tekstovi 'jednog opskurnog medija', a nakon sastanka Predsjedništva prošao je kraj okupljenih novinara bez riječi.

S druge strane, Plenković je rekao da mu je Brkić ponovio ono što je i prije sastanka rekao i novinarima.

- On demantira sve te navode, tvrdi da su teme reciklirane - rekao je Plenković koji nije htio otkriti je li ga Brkić uspio uvjeriti o svoju neupletenost u cijeli slučaj.

- Pa to je potpuno nebitno. Stav HDZ-a je vrlo jasan - želimo da se rasvijetle sve te afere, pogotovo SMS afera koja očito ima puno slojeva, izjavio je Plenković koji ni na ponovljeno pitanje vjeruje li svom zamjeniku u stranci nije dao konkretan odgovor.

Plenković je malo podignuo glas kada je iz novinarskih redova u jednom od pitanja čuo pojam 'unutarstranački obračun'.

- Smiješna mi je ta optužba da je riječ o unutarstranačkom obračunu, ti komentari su banalni. Ako se nešto utvrdi, to treba procesuirati. Postoji sustav, a ja želim da on bude nepropusan. Da ne dolazi do curenja informacija - rekao je premijer posebno naglasivši da to nije nikakva 'osveta' Brkiću zbog prosvjeda u Vukovaru.

- Ma kakvi, pa stav HDZ-a je zajednički i vrlo je jasan. Procesuirati ratne zločine 'da', manipulacije 'ne'. Uostalom, Brkić ni na jednom sastanku nije rekao da ide na prosvjed u Vukovar, nije rekao ni meni osobno. Što ako ode? Vidjet ćemo...

Ponovio je da o novoj aferi oko rušenja istrage o elitnoj prostituciji ne zna puno.

- Danas je bilo priopćenje MUP-a, mogao bi se očitovati i DORH. Ali to su teme iz nekog ranijeg vremena. I za mene je tu puno novih saznanja...

- Razgovaramo vrlo otvoreno o cijeloj situaciji i mislim da nije ugodna niti za zamjenika predsjednika, nastojat ćemo da se sve ispita i vidjet ćemo što je točno, a što nije, dodao je.

Za kraj, Plenković je rekao da ne zna odakle cure iz informacije, ali da pouzdano zna da to nema veze s HDZ-om.

- Kako da ja znam tko to pušta? Tko sam ja, mađioničar?

Inače, na Predsjedništvu stranke razgovaralo se i o ostalim aktualnim temama, poreznoj i mirovinskoj reformi, inicijativi oporbe o nepovjerenju ministru Kujundžiću, reformama, izborima u BiH... Također je donesena odluka o podršci Manfredu Weberu kao kandidatu Europske pučke stranke za čelnika Europske komisije. Gordan Jandroković imenovan je za šefa radne skupine koja će se baviti organizacijom obilježavanja 30 godina od osnutka stranke, a odlučeno je i da se krene u reorganizaciju sustava lokalnih stranačkih ogranaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:58