SKUP U VARAŽDINU

PLENKOVIĆ 'Ova Vlada učinila je više nego bilo koja... Koja je to stranka u zadnjih 30 godina angažiranije štitila hrvatske interese od HDZ-a?'

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je u Varaždinu, na 29. obljetnici osnutka stranke u Varaždinskoj županiji, poručio da će kampanja za europske izbore pokazati da je HDZ jedina ozbiljna politička opcija.

Plenković je na HDZ-ovu skupu u varaždinskoj Areni rekao kako sve što je vidio i čuo u Varaždinu govori o signalu podrške i povjerenja HDZ-u na svim razinama vlasti.

Plenković: Ova Vlada razumije što treba pojedinom dijelu Hrvatske

"Ova Vlada je učinila više nego bilo koja... Sjever Hrvatske ima više projekata sada nego prije jer je Vlada razumjela što je potrebno pojedinom dijelu Hrvatske", rekao je Plenković u Varažidnu gdje je posjetio tvrtke Varteks i Vindiju i varaždinsku vojarnu te nazočio potpisivanju ugovora o izvođenju radova na Aglomeraciji Varaždinske Toplice i darovanju objekta u državnom vlasništvu za varaždinski Tehnološki park.

Napomenuo je da su problemi hrvatske europske tranzicije brojni, ali da je pristup Vlade bio pragmatičan, uz zaštitu hrvatskih interesa. Spomenuo je primjer Agrokora rekavši da se tu pokazalo kako relativno mala zemlja može riješiti krupan gospodarski problem.

"Vrijeme koje smo dali brojnim akterima u tom procesu oni su dobro iskoristili za konsolidaciju. Pridonijelo je i to hrvatskoj poljoprivredi, OPG-ovima ovisnim o tom sustavu. Nismo oprali ruke, pokazali smo kičmu, da možemo riješiti široki problem. Možda samo to premalo vrednujemo“, kazao je Plenković koji se govorio i o brodogradnji koju Vlada sada pomaže modelom koji ubuduće neće opterećivati porezne obveznike i gospodarstvo.

Predsjednik HDZ-a je podsjetio da je u 2017. zabilježen prvi proračunski višak nakon 1998., da je minimalna plaća povećana 24 posto, a da je porezno rasterećenje 6,4 milijardi kuna. Na kraju se osvrnuo na predstojeće europske izbore na kojima će, kako je rekao, HDZ ponovo potvrditi da je jedina ozbiljna stranka, nasuprot lijevima i krajnje desnima.

"Koja stranka je u zadnjih 30 godina angažiranije štitila hrvatske interese, u tranziciji političkog sustava, gospodarstva, u obrani u Domovinskom ratu, u priznanju države i njezinom putu prema NATO i EU, sve u izrazitom nacionalnim interesu, ako nije HDZ“, upitao je Plenković.

Poručio je da je sljedećih pet prioriteta Hrvatske pod vodstvom HDZ-a: uvođenje eura, ulazak u Schengenski prostor, učinkovitiji fondovi, veliki strateški projekti i predsjedanje Vijećem EU, koje će pokazati kako Hrvatska vidi Europu.

Stričak: Varaždinska županija je veliko gradilište

Šef HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Anđelko Stričak zahvalio je Vladi premijera Plenkovića te naglasio kako je područje Varaždinske županije "veliko gradilište".

U zdravstvo se ulaže 435 milijuna kuna i to za izgradnju novih objekata, energetsku obnovu starih, nabavu medicinskih aparata i uređaja te specijalističko usavršavanje liječnika. Energetski se obnavlja 19 srednjih, osnovnih i područnih škola u vrijednosti 60 milijuna kuna, a kreće se s izgradnjom OŠ "Sveti Ilija" za 55 milijuna kuna, rekao je Stričak.

Tu je i sedam aglomeracija ukupne vrijednosti oko 1,7 milijardi kuna, projekti zaštite od štetnog djelovanja voda odnosno poplava na rijekama Dravi, Bednji i Plitvici u vrijednosti oko 210 milijuna kuna.

Predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća i varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan ustvrdio je da je HDZ "najjača opcija" u Varaždinu i u Varaždinskoj županiji. Rekao je da su odluke koje moraju donijeti u narednom razdoblju nužne i hrabre, a primjer takve odluke je, kaže, jučerašnja odluka prihvaćena na varaždinskom Gradskom vijeću da se, nakon 14 godina, počinje rješavati gorući problem Varaždina – balirani otpad.

Član predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik iz Varaždinske županije Josip Križanić rekao je da se pod vodstvom prvog predsjednika Hrvatska branila i obranila, a da je sada treba očuvati i ne smije se prepustiti "reformiranim komunistima, Pernarovim anarhistima i Mostovima populistima".

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac istaknuo je da se na 29. obljetnici HDZ-a u toj županiji okupio veliki broj ljudi što je pokazatelj da HDZ tu neprestano raste pa nitko više neće moći reći da je Varaždinska županija "crvena".

Stjepan Adanić, prvi demokratski izabrani gradonačelnik Varaždina, podsjetio na osnivanje HDZ-a u Varaždinskoj županiji na kojem je bio i dr. Franjo Tuđman, ali i na oslobođenje Varaždina 1991. što je, rekao je, otvorilo put oslobođenju Hrvatske u Domovinskom ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:26