PREMIJER NA JUGU

PLENKOVIĆ POSJETIO GRADILIŠTE PELJEŠKOG MOSTA 'Konačno! Ovo će trajno ostati kao simbolika naših prvih sedam godina članstva u EU'

 
 Denis Jerković / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak u Metkoviću da je tom gradu potrebno poboljšati prometnu infrastrukturu, tj. izgraditi podvožnjak i spojnu cestu s autocestom te bolja zdravstvena zaštita, što uključuje izgradnju dnevne bolnice.

S premijerom Plenkovićem u posjetu Metkoviću bili su ministri Damir Krstičević, Oleg Butković i Milan Kujundžić.

Premijer je rekao kako mu je drago da su se danas sastali s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, čelnicima susjednih općina Kule Norinske i Zažablja i županom Nikolom Dobroslavićem.

"Razgovarali smo o prioritetima za razvoj Metkovića, prije svega o rješenju problema prometne infrastrukture. Podržat ćemo projekt izgradnje podvožnjaka", rekao je premijer. Dodao je da se s ministrom Kujundžićem i predstavnicima građanskih inicijativa razgovaralo o izgradnji dnevne bolnice, što je, istaknuo je, "urodilo dobrim dogovorom i hodogramom da se unaprijedi zdravstvena zaštita ljudi u dolini Neretve".

Okupljenim novinarima ispred Gradske knjižnice u Metkoviću, u kojoj je održan sastanak metkovskih čelnika i premijera, gradonačelnik Milan izrazio je zadovoljstvo sastankom te dogovorom o ključnim projektima za grad i dolinu Neretve, posebice u vezi s izgradnjom podvožnjaka.

"To je investicija od 30 milijuna kuna, a posebno sam zadovoljan dogovorom o izgradnji dnevne bolnice, za koju smo dobili građevinsku dozvolu, i očekujem da će ona biti dovršena 2020. godine", rekao je gradonačelnik Milan.

Također je zadovoljan potporom Vlade u vezi s izgradnjom spojne ceste prema Novim Selima. Taj je projekt vrijedan od pet do deset milijuna kuna, a izgradnjom će se smanjiti udaljenost grada Metkovića od autoceste, rekao je gradonačelnik Milan.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je prije sastanka s gradonačelnicima Metkovića, Opuzena i Ploča te s članovima Inicijative "Sinovi i kćeri Neretve" da će izgradnja dnevne bolnice u Metkoviću, čija je vrijednost procijenjena na 50 milijuna kuna, početi početkom jeseni i najvećim će se dijelom financirati iz fondova Europske unije.

Dnevna bolnica smjestit će se u zgradi bivšeg Općinskoga suda i bit će dio dubrovačke Opće bolnice čiji će specijalisti svaki dan dolaziti u Metković, što će Neretvanima olakšati dijagnostičke pretrage zbog kojih su dosad morali odlaziti u Dubrovnik ili Split, dodao je ministar.

Komarna, 310119.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic obisao je gradiliste Peljeskog mosta  te se sastao s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvodjacima radova. 
Na fotografiji: Gabrijela Zalac, Andrej Plenkovic, Oleg Butkovic, Damir Krsticevic.
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
Denis Jerković / CROPIX

Komarna, 310119.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic obisao je gradiliste Peljeskog mosta  te se sastao s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvodjacima radova. 
Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
Denis Jerković / CROPIX

Plenković posjetio gradilište Pelješkog mosta: Konačno će postati stvarnost

Premijer Andrej Plenković, u društvu ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića, posjetio je gradilište Pelješkoga mosta, nakon čega je dao izjavu medijima, javlja N1.

Sve ide jako dobro, dinamika je čak i brža nego što je predviđeno, rekao je Plenković, dodavši da uskoro slijede i druge faze gradnje. "Krajnji rok za završetak svih pristupnih cesta Pelješkog mostaje 31. siječnja 2022. godine", rekao je Plenković, dodavši da se prema viđenom stječe dojam da će biti upravo tako te da će na taj način konačno biti ostvaren strateški cilj povezivanja juga Hrvatske s cijelom zemljom.

Upitan je li mu se, nakon što je došao na gradilište, pojavio osjećaj kako Pelješki most konačno postaje stvarnost, Plenković je odgovorio potvrdno. "Konačno će se ovaj projekt realizirati. Ovo će trajno ostati kao simbolika naših prvih sedam godina članstva u Europskoj uniji", rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:29