STIGAO BARNIER

PLENKOVIĆ SE SUSREO S GLAVNIM PREGOVARAČEM EU ZA BREXIT Razgovarali su i o ulozi Hrvatske po tom pitanju tijekom njezinog predsjedanja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.11.2019. u 19:51

Zagreb, 191119. Banski dvori, Trg svetog marka.
Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovica s glavnim pregovaracem Europske unije za Brexit Michaelom Barnierom.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Michael Barnier.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX

Andrej Plenković i Michael Barnier

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u utorak u Banskim dvorima glavnog pregovarača Europske unije za Brexit Michela Barniera s kojim je razgovarao o izlasku Velike Britanije iz EU-a i budućim odnosima Bruxellesa i Londona, priopćeno je iz vlade.

Barnier je izvijestio Plenkovića o najnovijim zbivanjima vezanim uz brexit, a razgovarali su i o ulozi Hrvatske tijekom njezinog predsjedanja Vijećem EU-a glede Brexita i uređenja budućih odnosa Europske unije i Ujedinjene Kraljevine, priopćeno je.

Plenković je predstavio prioritete hrvatskoga predsjedanja Vijećem EU-a, istaknuvši da je u pogledu Brexita Hrvatskoj važno očuvanje pravne sigurnosti za građane i poduzeća u EU-u i Ujedinjenoj Kraljevini.

Bilo je riječi i o pripremama za sastanak na vrhu država članica EU-a i zemalja jugoistočne Europe u svibnju 2020. godine u Zagrebu, gdje će se na dnevni red staviti pitanje dinamike daljnjeg razvijanja odnosa EU-a i zemalja jugoistočne Europe te njihovoj europskoj perspektivi, navodi se u priopćenju.

Barnier boravi u Zagrebu povodom dvodnevnog kongresa Europske pučke stranke (EPP) u srijedu i četvrtak na kojem će Donald Tusk biti izabran za novog predsjednika najveće europske političke grupacije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo