'APSOLUTNO PREDIMENZIONIRANO'

PLENKOVIĆ 'Smiješna je teza da 2019. u Hrvatskoj nema slobode medija'

 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, upitan za komentar izjave predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka koji je rekao da premijer banalizira novinarske zahtjeve i služi se niskim udarcima, jer je rekao da je Zovko skoro nasrnuo na svoju urednicu i tužio druge novinare, samo je kratko rekao: "Nisam čuo demanti."

Na komentar reportera N1 televizije Hrvoja Krešića, koji je Plenkovića upitao nije li to slično onome što se dogodilo za njegova sukoba u Saboru s Nikolom Grmojom, kad se moglo reći da je i on skoro nasrnuo na Grmoju i nije li zbog toga trebao i on otići s funkcije, Plenković je rekao da u tome ne vidi nikakvu paralelu.

- Ja sam jasno rekao što sam htio, a to je pitati zastupnika na koga je mislio u svom istupu, rekao je Plenković.

Upitan je li novinarski prosvjed, zbog činjenice da je na njemu bilo i dosta političara, bio ispolitiziran, Plenković je rekao da njemu to nije ništa neočekivano.

- Cijeli taj prosvjed nastojao se iskoristiti od stranaka koje su danas u oporbi za neko njihovo političko profitiranje na temi koja, ponovno ponavljam ono što sam rekao jutros, mislim da je apsolutno predimenzionirana. Mislim da u Hrvatskoj nema cenzure. Možemo ovako pitati N1, je li pitate nešto Vladu u bilo kojem vašem komentaru, bilo kojoj vašoj rečenici? Nemam ja dojam da vi nas nešto puno pitate niti da mi na vas utječemo. Ista stvar je i s RTL-om, ista stvar je s Novom TV, a zasigurno i s HRT-om. Da su mene pitali, ne bi išli s ovakvim zahtjevima prema drugim nakladnicima. Mislim da plasirati tezu 2019. da ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj čak pomalo smiješna, ne samo da je netočna, nego je smiješna. Mislim da, kad realno pogledate vi svi zajedno, možete o tome posvjedočiti bolje nego ja, rekao je Plenković.

Komentirao je i predstojeće europske izbore, te kazao kako se nadaju da će ostvariti dobre rezultate.

Upitan je li neuobičajeno da stranka prije izbora objavljuje rezultate istraživanja, Plenković je rekao da to nije zabranjeno. - U ovim okolnostima mislim da je i korisno, dodao je.

Što se tiče europskih izbora, Plenković je istaknuo da će HDZ imati pobjedničku listu koja će odnijeti rezultat, baš kao što je bilo i 2014. i 2016. godine, kako prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:30