'IZMIŠLJENE TEZE'

PLENKOVIĆ TVRDI DA HDZ NIJE SKRENUO ULIJEVO 'Problem s desnicom počeo je zbog jedne jedine kadrovske odluke, a sad ću vam reći i koje...'

Andrej Plenković
 GONZALO FUENTES / POOL / AFP

Premijer Andrej Plenković bio je danas na svečanom otvaranju prve kompresorske stanice na plinskom transportnom sustavu Republike Hrvatske u Velikoj Ludini.

Osim o ovom 209,5 milijuna kuna vrijednom projektu, Plenković je odgovarao i na pitanja novinara o opozicijskom bloku koji se protiv njega stvara u HDZ-a.

"Neću ni na koji način potpasti pod sve te naslove, teorije, ideje... Vodim stranku na transparentan i politički vrlo uspješan način", rekao je Plenković i nabrojao što je njegova Vlada učinila u proteklom razdoblju.

Upitan osjeća li se izdanim s obzirom na to da mu podršku nisu pružili HDZ-ovci poput Lovre Kuščevića ili Karla Resslera.

"Nisam ja baš tako osjetljiv na to. Ljudi daju svoje izjave, neka ih sami objašnjavaju", poručio je premijer.

Kaže kako su teze o tome da je HDZ skrenuo ulijevo izmišljene i napuhane.

"Ne znam po čemu. Istanbulska konvencija? To je bilo kazano u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović još 2014. godine. To je bilo rečeno i od strane nekih koji danas žele biti predsjednici HDZ-a. Zašto tada netko od njih nije digao ruku i rekao: 'Oprostite, ja s tim imam problem. Time će HDZ skrenuti ulijevo'", uzvratio je Plenković.

"Druga stvar, HNS. Narodnjačka liberalna stranka. Da bih osigurao stabilnost nakon poteza Mosta bez presedana, gledao sam s kim možemo surađivati. Na izbore su išli s SDP-om? Pa što, i s naše liste su u Sabor ušli Zekanović, Esih, Hasanbegović...", rekao je premijer.

"Problem s desnicom je u jednoj jedinoj kadrovskoj odluci. Znate li kojoj? Kad smo dobili ministricu kulture (Nina Obuljen Koržinek, op.a.), umjesto ministra kulture (Zlatko Hasanbegović, op.a.). To je nataložena priča koja je bačena u eter nakon tog kadrovskog poteza", poručio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:48