IZBORI

PLENKOVIĆ U BJELOVARU 'U 2. izbornoj jedinici očekujem najmanje šest saborskih mandata' JANDROKOVIĆ 'Kombinacija s HSLS-om i Hrebakom je dobra'

Andrej Plenković
 Željko Puhovski / CROPIX

HDZ i partneri u 2. izbornoj jedinici očekuju najmanje šest saborskih mandata, jednako kao što su osvojili na prethodnim parlamentarnim izborima 2016., izjavio je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u srijedu u Bjelovaru, gdje je održana sjednica županijskog HDZ-a.

Na sastanku HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije u proširenom sastavu sudjelovao je i nositelj liste HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, predsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

- Siguran sam da će naša lista zajedno s partnerima ostvariti još jednom minimalno šest mandata kao što je to bilo i 2016. godine. Govorim to s uvjerenjem da smo učinili puno za ovu županiju. Samo u krizi Covida-19 dali smo 76 milijuna kuna direktne pomoći poslodavcima za isplatu plaća radnicima za ožujak i travanj - istaknuo je premijer Plenković.

Odgovarajući na tvrdnje oporbe da Vlada nije učinila ništa za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Plenković je podsjetio na otvorenje brze ceste od Vrbovca do Farkaševca te nastavak izgradnje te ceste prema Bjelovaru, kao i otvorenje željezničke pruge Sv. Ivan Žabno-Gradec.

Dodao je i da je Restart koalicija prepisala svoj program iz 2011. godine.

Na novinarsko pitanje hoće li se izgradnja nove bjelovarske bolnice koja je u tijeku, a za čiji dovršetak nedostaje stotinjak milijuna kuna, financirati po „pulskom modelu”, dakle uz pomoć države, premijer je naglasio kako je važno da ta bolnica doživi svoje novo ruho.

- Što se tiče mene i kao predsjednika Vlade i kao predsjednika HDZ-a, apsolutno podržavamo taj projekt jer smo svjesni da je bjelovarska bolnica bazirana na nekoj drugoj tehnologiji iz nekih drugih vremena. Siguran sam da Bjelovar i ova županija zavrjeđuju novu bolnicu, a nalazit ćemo financijska rješenja kako da podupremo taj projekt - rekao je Plenković.

Nositelj liste HDZ-a u 2. izbornoj jedinici Gordan Jandroković, rođeni Bjelovarčanin, kazao je kako mu je upravo ta izborna jedinica bliska jer je pola života proveo u Bjelovaru i već dvaput bio kandidat u njoj.

- Vjerujem da ćemo ostvariti pobjednički rezultat jer je jako puno napravljeno za ovaj kraj, a posebno jer smo zadnjih mjeseci pokazali vrlo snažnu odgovornost i ozbiljnost u prevladavanju najveće krize od Domovinskog rata, one povezane s koronavirusom. Osigurali smo zaista sjajne rezultate kada je u pitanju zaštita zdravlja i ljudskih života u usporedbi s drugim zemljama ne samo u Europi, nego i u svijetu - rekao je Jandroković.

Podsjetio je i na gospodarski paket mjera gdje je gotovo 600 tisuća ljudi iz privatnog sektora dobilo plaće iz državnog proračuna radi očuvanja poduzeća i radnih mjesta.

Govoreći o listi HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, Jandroković je kazao kako je postignut dogovor s HSLS-om i predsjednikom te stranke, bjelovarskim gradonačelnikom Darijem Hrebakom.

Dodao je kako mu se čini kako je to dobra kombinacija.

- Mislim da kolega Hrebak vrlo uspješno upravlja Bjelovarom te da je transparentno upravljanje gradom projekt koji je prepoznat u cijeloj Hrvatskoj. To je jedna dodana vrijednost koju će HDZ itekako prigrliti i isticati tijekom kampanje - istaknuo je Jandroković.

Nadam se da će hrvatski birači pokloniti vjeru onima koji su ozbiljni i imaju rješenja, a ne samo agresivnost i uvrede, dodao je Jandroković.

Na novinarski upit da komentira nekoliko mjeseci staru izjavu Darija Hrebaka da je koalicija s HDZ-om agonija, Jandroković je odgovorio da je to dio političkog života.

- Mi tražimo najbolja moguća rješenja u cijeloj državi, pa tako i u 2. izbornoj jedinici. Kolega Hrebak vrlo uspješno upravlja Bjelovarom i surađuje s HDZ-om i moj je dojam da je to pobjednička kombinacija. Kroz politički život bilo je različitih suradnji, nekada je i župan Damir Bajs odlično surađivao s HDZ-om i bio ministar u Vladi HDZ-a, a evo ga sad na drugoj strani. To je politički život - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:58