HRISTOS SE RODI

Plenković u čestitki vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti: 'Različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.01.2019. u 21:06

Zagreb, 060618.
Hotel West in.
Domjenak povodom pravoslavnog Bozica kojem je prisustvovao premijer Andrej Plenkovic.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Andrej Plenković

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je uputio čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru te naglasio da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu.

- Ohrabreni duhom Božića podsjetimo se na to da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu. Vrijednosti ljubavi i tolerancije upućuju nas na to da međusobnim razumijevanjem, poštovanjem i zajedničkim djelovanjem pridonosimo uključivom i naprednom društvu na dobrobit svih građanki i građana naše domovine.

Želim vam još jednom od srca radostan i blagoslovljen Božić, da ga provedete u dobrom zdravlju i miru, u društvu vaših obitelji i najbližih. Mir Božji, Hristos se rodi! - napisao je premijer Plenković u čestitki te u ime Vlade i osobno, svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najiskrenije čestitao veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva.

Jandroković: 'Neka nam ozračje Božića podari više zajedništva'

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u subotu je uputio čestitku svim vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru u svoje osobno i u ime zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru te poželio da ozračje Božića podari svima više zajedništva i odlučnosti te suradnje, dijaloga i tolerancije u društvu.

- Božić je najradosniji dan u godini za sve kršćane. Dan koji slavi vjeru, nadu i život te koji svim vjernicima daje snagu i optimizam ohrabrujući ih na njihovom životnom putu. Želim vam da ovaj radosni blagdan provedete u zajedništvu sa svojim obiteljima i bližnjima te u obostranom razumijevanju i solidarnosti. Neka nam svima ozračje Božića podari više zajedništva i odlučnosti kako bi u duhu suradnje, dijaloga i tolerancije u društvu gradili dalje našu domovinu kao prosperitetnu zemlju za sve naše građane. Mir Božji - Hristos se rodi! - napisao je Jandroković u čestitki te svim vjernicima pravoslavne vjere koji slave Božić po julijanskom kalendaru uputio iskrene čestitke u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i osobno.

 

Izdvajamo