POSJET JUGU HRVATSKE

PLENKOVIĆ U IMOTSKOM 'Promislite dobro kad krenu kampanje i kad vam dođu razni prodavati priče, optuživati HDZ za veleizdaju i slične budalaštine'

Andrej Plenković
 Andrej Plenković / Hanza Media

Premijer Andrej Plenković završio je četverodnevni posjet jugu Hrvatske odlaskom u Imotski gdje je sudjelovao na obilježavanju 29 godina od utemeljenja HDZ-a Imotske krajine, piše HRT.

- Regionalni razvoj zemlje i smanjivanje nejednakosti, jedna od ključnih zadaća vlade u ovoj - još uvijek inicijalnoj fazi hrvatskoga članstva u Europskoj uniji što bi kaže moglo potrajati još desetak godina, naglasio Plenković.

- To je period u kojem pokušavamo dostići razinu razvijenosti onih koji su živjeli u demokraciji i sustavu tržišnog gospodarstva puno više nego mi. Želimo uhvatiti korak sa zemljama Jugoistočne Europe koje nisu prošle rat, 90-ih dobivale nepovratna sredstva i razvijale se brže nego što je to bilo moguće Hrvatskoj - kazao je premijer.

Osvrnuo se i na rejting stranke koji je, kaže, stabilan unatoč svim problemima s kojima se Vlada suočila - od Agrokora do brodogradnje. Tvrdi da ni SDP, ni populističke stranke, od kojih neke žele preuzeti glasače HDZ-a, kao i one koje su samo protestnog karaktera, nemaju rješenja za probleme u društvu. Govoreći o važnosti izbora za Europski parlament, rekao je da će neki u kampanji navijati za izlazak iz Unije te podsjetio da bez članstva u Uniji Hrvatska ne bi imala projekte poput Pelješkog mosta ili obnove Zračne luke Dubrovnik.

- Ti izbori moraju pokazati prije svega odličan rezultat HDZ-a. Ti su izbori bili prekretnički za povratak HDZ-a na dominantu ulogu na političkoj sceni. (...) I da promislite dobro kad krenu kampanje i kad vam u Imotski dođu razni prodavati razne priče, pričati o državotvornosti, nacionalnom interesu, optuživati HDZ za veleizdaju i slične budalaštine. Onda im odgovorite vrlo jasno - da pričaju nešto što ne stoji - rekao je Plenković, a piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:42