KUSIĆ I AKADEMICI U BANSKIM DVORIMA

Plenković: U interesu je države da HAZU djeluje samostalno, autonomno i bez ičijeg utjecaja

 vlada.gov.hr

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima članove Uprave Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), na čelu s predsjednikom, akademikom Zvonkom Kusićem, a na sastanku je istaknut interes Hrvatske da ta naša najviša znanstvena i umjetnička ustanova djeluje samostalno kao neovisna nevladina institucija s potpunom autonomijom djelovanja te da nepristrano i bez ičijeg utjecaja ostvaruje svoje poslanje za opću dobrobit društva.

"Vlada cijeni doprinos Hrvatske akademije očuvanju nacionalnog identiteta, promicanju najviših društvenih vrednota i stvaranju modernog hrvatskog društva", istaknuo je Plenković.

Dodao je kako posebno treba uvažiti to što je djelovanje HAZU-a dostupno javnosti i što iznesena mišljenja i prijedlozi njezinih članova uvjerljivošću iznesenih argumenata pridonose iznalaženju rješenja za aktualna pitanja hrvatskog društva.

Predsjednik Vlade naglasio je da će se, u cilju da se omogući takvo društveno korisno djelovanje Hrvatske akademije, osigurati financijska i druga sredstva potrebna za rad članova, znanstvenih, umjetničkih i drugih jedinica Akademije, kao i raspolaganje sredstvima potrebnim za rad te njeno samostalno djelovanje.

Uz predsjednika Vlade Plenkovića, na sastanku su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:33