KURIKULARNA REFORMA

PLENKOVIĆ U MOSTARU O ŠEFU OBRAZOVNE REFORME 'Sutra ćemo imati telefonsku sjednicu i objaviti odluku o voditelju Ekspertne radne skupine'

 

Premijer Andrej Plenković nalazi se u dvodnevnom posjetu Bosni i Hercegovini, gdje je u ponedjeljak u Mostaru nazočio otvaranju Ureda Hrvatske gospodarske komore, nakon čega je sudjelovao na radnoj večeri zajedno s domaćinom, hrvatskim članom BiH Predsjedništva Draganom Čovićem, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem te premijerom Bugarske Bojkom Borisovom.

Plenković je kazao kako postoji veliki odaziv hrvatskih gospodarstvenika na 21. Mostarski sajam, koji će se održati sutra, što šalje još jednu snažnu poruku koliko je Hrvatskoj važno tržište BiH i 'koliko želimo da se ti odnosi unaprijede'.

- U političkom smislu zalažemo se za kvalitetne odnose između dvije zemlje, ravnopravnost Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda i nadamo se da će doći do rješenja pitanja Izbornoga zakona uoči izbora u BiH ove jeseni - kazao je premijer.

Prije večere kazao je kako će razgovarati o nizu tema.

- Vjerujem da je glavna tema kako da zajednički pomognemo svim državama JI Europe da nastave s europskim reformama, unaprjeđenjem ritma institucionalnih odnosa prema EU.

Plenković je kazao i kako će sutra imati telefonsku sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja na čijem je čelu, te da će donijeti odluku o voditelju Ekspertne radne skupine.

- Važno je da proces obrazovne reforme bude uključiv i da se postigne što širi konsenzus u Hrvatskoj. Odluku ćemo objaviti sutra - kazao je te dodao kako je sutra sjednica Vlade na kojoj će biti govora o izvješću o godini dana Izvanredne uprave i vijesti o praktički dogovorenoj nagodbi.

- Uspjeli smo u onome u što smo investirali naš politički kapital prošle godine i preuzeli odgovornost da spriječimo gospodarsku i financijsku katastrofu za RH; ne samo za najveću kompaniju, već i brojne koje se na nju naslanjaju - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:42