SJEDNICA VLADE

PLENKOVIĆ U OSIJEKU OBEĆAO POMOĆ 'Želimo konkretnim mjerama smanjiti razliku između Slavonije i ostatka Hrvatske'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.12.2017. u 12:16

Osijek, 011217. Sjednica Vlade RH u zgradi Osjecko-baranjske zupanije na Trgu Ante Starcevica u Osijeku. Na fotografiji: premijer Andrej Plenkovic vodi sjednicu a domacini su mu Ivan Anusic zupan osjecko baranjski i Ivica Vrkic gradonacelnik Osijeka. Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Sjednica Vlade u zgradi Osječko-baranjske županije. Na fotografiji: Premijer Andrej Plenković vodi sjednicu, a domaćini su mu Ivan Anušić, župan osječko-baranjski i Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka.

Premijer Andrej Plenković u petak je na početku Vladine sjednice izjavio kako činjenica da se ona održava u Osijeku pokazuje usmjerenost Vlade da u ovom mandatu nastoji smanjiti nejednakosti u regionalnom razvoju zemlje i dati tome ne samo deklaratornu važnost, već i konkretnim politikama, mjerama, proračunom i aktivnostima za razvoj grada Osijeka, Osječko baranjske županije, ali i cijele Slavonije, Baranje i Srijema.

"Zbog toga smo ovdje u Osijeku osnovali i Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem i kroz tri sjednice toga savjeta dokazali kako je napravljen jedan novi mehanizam koji koncentrira aktivnosti Vlade, eu potpore i aktivnosti jedinica lokalne i područne samouprave, privatni sektor, akademsku zajednicu, razvojne agencije tako što smo objedinili sve aktivnosti koje su usmjerene upravno na ovo područje Hrvatske koje je u Domovinskom ratu pretrpjelo velike i ljudske i materijalne štete, što je utjecalo na razvojnu dinamiku cijele Slavonije", rekao je Plenković.

Kazao je da se i nakon nakon zadnjeg sastanka u tog savjeta u Slavonskom Brodu, gdje smo vidjeli što smo do sad ostvarili i koliki je napredak po pojedinim sektorima, vidi da Vlada drži ovu temu u fokusu i da će tako biti kroz cijeli njezin mandat.

"Na današnjoj sjednici imamo niz konkretnih projekata iz područja gospodarstva, prometa, kulture, sveučilišta - cjeloviti pristup koji će biti potvrđen potpisivanjem brojnih ugovora, gotovo milijardu kuna vrijednih projekata za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, a kada se uzme ukupni iznos projekata koji će biti potpisani za slavonske županije dolazimo do iznosa od gotovo dvije milijarde kuna", rekao je Plenković.

"To je čvrsta i snažna poruka Vlade cijeloj Slavoniji i svim ljudima koji ovdje žive", rekao je premijer.

Izdvajamo