ZRAČNE SNAGE SU SPREMNE

POČINJE SEZONA ŠUMSKIH POŽARA Pogledajte spektakularan video posljednjih priprema vrhunskih pilota za još jedno vruće ljeto na obali

 
Gašenje požara u Dalmaciji
 CROPIX

Povodom početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) izvele su u petak, 21. lipnja 2018., s avionima Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 Fire Boss trenažne letove na području Novigradskog mora s prikazom uzimanja i ispuštanje vode.

Tom prigodom, zapovjednik Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Krešimir Ražov, kazao je kako je Hrvatska vojska potpuno spremna za ovogodišnju PP sezonu, priopćili su danas iz Ministarstva obrane.

- Dobra utreniranost, obučenost i potvrđene sposobnosti zračnih protupožarnih snaga prepoznate i izvan granica Hrvatske osiguravaju punu spremnost i angažman za brzo, sigurno i učinkovito djelovanje na požarištima u suradnji s vatrogascima na terenu, kao i svim sastavnicama domovinske sigurnosti uključenih u obranu Hrvatske od požara.



U tom cilju od ove smo godine uključili i avion Pilatus PC-9M iz Obalne straže kako bi uz postojeće snage imali dodatne mogućnosti izviđanja i brzog uočavanja požara. Uložit ćemo sve napore kako bi na području obrane od požara doprinijeli sigurnosti ljudi i imovine, a posebno u sigurnom odvijanju turističke sezone - poručio je pukovnik Ražov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:24