NEMA STRUJE

POLA SPLITA OSTALO BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE, U GRADU NASTAO PROMETNI KOLAPS Užarile se linije dežurnih službi, i veliki šoping centri ostali u mraku

 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

U utorak oko 18:30 užarile su se linije dežurne službe splitskog HEP-a, ali i redakcije Slobodne Dalmacije na koju su korisnici iz južnog i istočnog dijela Splita javljali kako su ostali bez struje.

Na nešto više od 45 minuta gotovo polovici grada prekinuta je opskrba električnom energijom. Zvali su stanovnici Trstenika, Visoke, Splita 3, Mejaša, Pazdigrada, a jedna od čitateljica Slobodne je javila kako električne energije nije bilo i u Ulici put iza Nove bolnice, što je u sklopu KBC-a na Firulama.

Na sreću, djelatnice bolnice nisu bile upoznate takvom informacijom, čime su potvrdile kako u bolnicama na Križinama i Firulama nije došlo do nestanka električne energije.

No, jedna od njih je pri dolasku na posao zasigurno primijetila prometni kaos koji je pratio od Lovrinca pa sve do radnog mjesta na Firulama.

- Niti jedan semafor cijelim putem nije radio - kazala je jedna od zaposlenica splitskog KBC-a. Tako je istakla i veliki problem na koji su uputili čitatelji i dojavljivali kako je dužinom gotovo cijele Poljičke ceste, na svakom križanju apsolutni kaos.

No, jedno od najgorih je križanje Poljičke i Velebitske ulice, što se može vidjeti na priloženoj fotografiji. - Nemoguće je bilo proć kroz to križanje, jedva sam od Žnjana skrenula desno put izlaza iz grada.

Niti jedan semafor nije radio, a prvi koji sam vidjela da svijetli bio je onaj pokraj kamiona s voćem, paralelno s "Mall of Splitom", kada se već kreće prema Solinu - ističe Anita, stanovnica Trstenika koji je također ostao bez električne energije. Zanimljivu situaciju su javili kupci koji su se u to vrijeme našli u dva obližnja trgovačka centra.

- Istočna strana "City Centra One" nije imala struje, a zapadna polovica je imala. Pokušali su je dva puta upalit, trajalo bi kratko i opet bi se ugasila - javio je jedan od kupaca, dok je u Mall of Splitu u potpunosti nestalo električne energije, a jedna od zaposlenica centra je potvrdila kako su je jako brzo vratili, kroz svega desetak minuta, no nakon toga je opet nestala.

Još uvijek nema službenih informacija zašto je došlo do ovako velikog kvara, jer su još uvijek užarene linije svih HEP-ovih dežurnih službi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:19