SIGURNOST U PROMET

POLICIJA DANAS KONTROLIRA KORISTE LI VOZAČI ŽMIGAVCE Neuključivanje pokazivača smjera u vožnji prekršaj je kojim se ugrožavaju sudionici u prometu

 Niksa Stipanicev / CROPIX

Na području cijele zemlje policija će danas (12. ožujka) od 10 do 14 sati kontrolirati koriste li vozači žmigavce jer, ističe policija u obavijesti, neuključivanje pokazivača smjera u vožnji je prekršaj kojim se ugrožavaju sudionici u prometu.

Neuključivanje pokazivača smjera je prekršaj propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova. Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća, ističe policija.

Stoga će se na području cijele države dana 12. ožujka 2019. godine u vremenu od 10,00 do 14,00 sati provesti ciljana preventivno – represivna akciju prema vozačima koji čine predmetni prekršaj, stoji u obavijesti koja je stigla iz požeško-slavonske Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:21