BRZA PRAVDA

Policija: Dobar dan, jeste li vi prijetili ministru Milinoviću?

Ogorčen zbog loše usluge u Hitnoj pomoći, Milan Milković zvao je Ministarstvo zdravstva
 Horvat/CROPIX

VIROVITICA - Koliko bol i nepoštivanje medicinskog osoblja može uzrujati, ali i odvesti do kaznene prijave zbog ‘prijetnji’ ministru Darku Milinoviću, na svojoj je koži prije nekoliko dana osjetio Milan Milković, 59-godišnji pomorac iz Virovitice.

Ozljeda na radu

Nakon što mu je krajem srpnja na nogu pala bačva od 60 litara plavog dizela, nazvao je Hitnu pomoć u Virovitici koja mu je odbila pomoći. S natečenom nogom i raskrvavljenim stopalom uspio se dovesti do bolnice u Virovitici gdje su ga dežurni liječnici pregledali te uz antibiotike otpustili kući.

Nezadovoljan ponašanjem medicinskog osoblja, nazvao je Bijeli telefon Ministarstva zdravstva kako bi se požalio na nehumano postupanje liječnika. Nakon što ga je bahata telefonistica Ministarstva odbila saslušati, uzrujanom Milkoviću je doslovno prekipjelo.

- Zanima me bi li se liječnici tako odnosili i prema ministru Milinoviću da mu ja kojim slučajem potrgam nogu kao što je to meni učinila bačva od 60 litara - rekao je Milković djelatnici Ministarstva i poklopio slušalicu. Misleći da je tako riješio svoje frustracije, u prošli utorak, na njegov 59. rođendan, posjetila su ga dvojica policajaca u civilu te ga odveli u stanicu na ispitivanje.

Ozbiljni problemi

Iako u početku nije znao o čemu je riječ, tek nakon što su ga policajci upitali ima li odvjetnika, Milković je shvatio da se našao u ozbiljnim problemima.

- Kad su mi rekli da sam prijetio ministru mislio sam da se šale. Rakao sam da mu nemam zašto prijetiti i da mi to nije bilo ni na kraj pameti, već sam samo želio iznijeti svoje nezadovoljstvo - kaže Milković kojeg su u stanici zadržali oko tri sata. Potvrdu cijelog slučaja dao nam je i Josip Štajdohar, glasnogovornik virovitičke policije.

- Sve što vam mogu reći jest da je taj gospodin bio na kriminalističkoj obradi radi kaznenog djela prijetnje - rekao je Štajdohar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 17:44