SUDAR S BMW-om

Pojavila se nova snimka nesreće koju je u Zagrebu skrivio svjetski prvak u reliju

Tvornički vozač momčadi Toyota izazvao je u nedjelju ujutro oko 7 sati lakšu prometnu nesreću na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik
Sebastian Ogier (u krugu)
 Facebook, AFP

NOVO 21:45 Aktualni svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier prekršajno je kažnjen s 8000 kuna zbog izazivanja prometne nesreće i napuštanja mjesta događaja suprotno naredbi policajca te je izrazio žaljenje i ispričao se, izvijestila je u nedjelju navečer zagrebačka policija. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci.

Opširnije pročitajte OVDJE


19:05 Zagrebačka policija otvorila je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti prometne nesreće u kojoj je u nedjelju ujutro u Zagrebu sudjelovao sedmerostruki svjetski prvak u reliju Sebastian Ogier, potvrđeno nam je iz PU zagrebačke.

Tvornički vozač momčadi Toyota izazvao je u nedjelju ujutro oko 7 sati lakšu prometnu nesreću na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. Na putu na prvi nedjeljni WRC-ov brzinac Bliznec - Pila svojom 700.000 eura vrijednom Toyotom pokušao je stati na autobusnoj stanici preko puta Muzeja suvremene umjetnosti, ali pritom je oduzeo prednost vozilu koje se kretalo u desnoj prometnoj traci te ga je udario bočnom stranom.

Francuski vozač navodno se nakratko zaustavio kako bi se uvjerio da nitko nije ozlijeđen, a onda je nastavio vožnju. Naknadno se pojavila i snimka na kojoj netko iz organizacije nastoji riješiti situaciju s prometnom policijom. Dok su organizator i jedan policajac stajali kraj vozila i pokušavali riješiti problem, Ogier je ušao u automobil i pokrenuo ga. U tom trenutku drugi policajac stao je ispred Ogierova automobila, no svjetskom prvaku se žurilo na nastavak relija te je ipak krenuo.

Iz policije su se mogle čuti informacije da je vjerojatno bio nesporazum, a ne oglušivanje o policijske zapovjedi, ali uz napomenu da će se i ovaj događaj detaljno istražiti.

Inače, Zakon o sigurnosti prometa na cestama za napuštanje mjesta prometne nesreće u kojoj je nastala samo materijalna šteta "bez ostavljanja svojih podataka ili nepopunjavanjem Europskog izvješća" predviđa novčanu sankciju za vozača u iznosu od 3000 do 7000 kuna, kao i tri negativna boda te zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci.

Toyotin tim je uspio "srediti" njihov Yaris WRC te su nastavili s utrkom.

Tijekom poslijepodneva procurila je još jedna snimka nesreće

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 02:52