VUČIĆ DRUGI DAN U HRVATSKOJ

POLICIJA NA SVAKIH STO METARA, SRPSKI PREDSJEDNIK STIGAO U OSNOVNU ŠKOLU GVOZD Učenicima poklonio 10 laptopa: 'Nadam se boljoj budućnosti...'

- Drugi je dan posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj- Vučić će prijepodne posjetiti Srbe u Vrginmostu, a popodne nazočiti Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski kojoj će nazočiti i predsjednica RH- Prvi dan je prošao bez incidenata, iako je bilo prosvjeda na Trgu bana Jelačića, budući da je policija za prosvjed zabranila Markov trg
 HANZA MEDIA

NOVO 13:00 Vučić je održao pressicu za medije, na kojoj je odgovarao i na novinarska pitanja. Najviše su ga, očekivano, naljutila ona o govoru u Glini. Cijelu pressicu možete popratiti na OVOJ poveznici.

------------------------

10:50 Vučić je stigao u Osnovnu školu Gvozd, a novinarima je na ulazu samo kratko rekao da je zadovoljan i da se nada boljoj budućnosti. Nakon što posjeti školu, družit će se s građanima u tamošnjem Društvenom domu. S terena doznajemo da je školi poklonio deset laptopa.

Mjere sigurnosti su maksimalne, i sve od Zagreba do Vrginmosta policija se mogla vidjeti na gotovo svakih 100 metara.

------------------------

10:30 Vučić je u 10 sati trebao doći u Osnovnu školu Gvozd, no prije toga je iznenadno posjetio jednu srpsku obitelj (Lapčević) javlja N1.

Prema protokolu, Vučić će posjetiti dvije obitelji i obići Osnovnu školu Gvozd. Neće doći praznih ruku, već će prigodno donijeti darove. Prema neslužbenim informacijama, školi će uručiti računalnu opremu.

------------------------

Drugi je dan posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Vučić će prijepodne posjetiti Srbe u Vrginmostu, a popodne nazočiti Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski kojoj će nazočiti i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Vrginmost, mjesto pored Petrove gore koje je nakon završetka Domovinskog rata preimenovano u Gvozd, vratilo je svoje ime 2012., dok je ime općine ostalo.

Prema popisu stanovništva iz 2011., u Općini Gvozd u 19 naselja živi 2970 stanovnika, od kojih Srbi čine 66,53 posto, stoji na službenim stranicama. Gotovo trećina stanovništva starija je od 65 godina.

U Zagrebu u jutarnjim satima nastala gužva zbog prekida prometa

Zbog prolaska štićene kolone vozila, Zagrebački holding je prije 9 sati ujutro, kad u Zagrebu još traje jutarnja gužva, javio da je obustavljen promet Savskom cestom, Ulicom grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice i prilaznim koridorima.

"U širim su zonama ograničenja formirane kolone vozila", objavili su te zamolili vozače i građane za razumijevanje.

Podsjetimo, Vučić je jučer u 10 sati sletio u Zagreb, nakon čega se najprije sreo s predsjednicom na Pantovčaku, a potom s premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima.

U gradu je održan i prosvjed zbog dolaska srpskog predsjednika, no ipak nije bilo incidenata.

Posjet prvog dana detaljno možete proučiti na OVOJ poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:15