SAKRILI SE U MASI

POLICIJA NIJE PRIJAVILA PROSVJEDNIKE 'Nismo mogli identificirati nikog tko je vikao 'Za dom spremni' jer ih je bilo previše'

 EPH

Jučer je oko 5000 prosvjednika marširalo Savskom ulicom u Zagrebu za slobodu govora protiv odluke Agencije za elektroničke medije koja je privremeno ugasila emitiranje programa Z1 televizije zbog govora mržnje.

Među njima su bile i skupine koje su skandirale 'za dom spremni', pa 'Rakićku u Srbiju', 'Radmane u Srbiju', 'Kosanovića u Srbiju'. No, nitko od njih zbog toga neće biti ni prekršajno ni kazneno prijavljen od zagrebačke policije jer ih je bilo previše, prenosi tportal.hr.

U odgovoru koji je tportal.hr dobio od Policijske uprave zagrebačke, stoji kako policija nije mogla identificirati nikoga od onih koji su skandirali 'za dom spremni!' jer ih je bilo previše.

- Na jučer održanom prosvjedu ispred i u široj zoni Agencije za elektroničke medije u Jagićevoj ulici, okupilo se između 4000 i 5000 prosvjednika. Tijekom prosvjeda dio prosvjednika kraće vrijeme uzvikivao je 'za dom spremni'. Zbog iznimno velikog broja prosvjednika osobe nisu identificirane niti je zasad utvrđena osnova sumnje u možebitno počinjenje kaznenog djela ili prekršaja - odgovorila je PU zagrebačka.

Inače, Vijeće za elektroničke medije zagrebačkoj Z1 televiziji na tri je dana oduzelo koncesiju zbog govora mržnje voditelja Marka Juriča koji je u svojoj emisiji Markov trg izjavio:

- Poruka Zagrepčanima, svima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni budući je u blizini crkva u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari. Pripazite, kada se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama 'pazi oštar četnik u blizini - rekao je Jurič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:39