ISTRAGA U TIJEKU

Policija potvrdila: Ribar nam je pronašao bombu na Kornatu, ali ne na mjestu tragedije

Kornat, 300811. Obiljezavanje 4. obljetnice kornatske tragedije, u kojoj je, gaseci pozar na Kornatu 30. kolovoza 2007. godine, smrtno stradalo 12 vatrogasaca. Obitelji poginulih vatrogasaca, njihovi prijatelji te visoko izaslanstvo na otoku Kornat, u uvalu Sipnat odali su pocast stradalim vatrogascima. Na slici: misa za stradale vatrogasce.Foto: Marija Mihic / CROPIX
 Marija Mihic / CROPIX

Vijest da je ribar na Kornatu pronašao ostatke NATO-va projektila potvrdila je Policijska uprava šibensko-kninska . Ribar s područja Murtera pronašao je najvjerojatnije dio eksplozivne naprave nasuprot uvale Koromašna sa sjeverne strane otoka, a ne na opožarenom dijelu, izvijestila je u priopćenju PU šibensko-kninska. Predao ju je 2. rujna šibenskoj policiji.

Pronađena naprava je proslijeđena na vještačenje u Ministarstvo unutarnjih poslova, a o svemu je izviješćeno i Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Podsjetimo, jedini preživjeli vatrogasac strašne tragedija na Kornatu Frane Lučić nedavno je iznio teoriju da je njegovih 12 kolega ubila bomba NATO-a odbačena nakon napada na Srbiju 2009. godine.

- Vjerujem da je riječ o bombi CBU-87. Na fotografijama poginulih vidi se da su ozljede identične. Na jednom mjestu duboke, a okolo ništa - rekao je nedavno Lučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:27