SVE IM JE PRIZNAO

POLICIJA PRONAŠLA I ISPITALA MUŠKARCA KOJI JE NOVINARKI N1 PRIJETIO SMRĆU Poslao joj poruku na Facebook nakon emisije o Praljku...

 
 N1

Novinarka N1 televizije Nataša Božić Šarić, koja je u nedjelju nakon televizijske emisije koju vodi dobila prijetnju smrću putem društvenih mreža, objavila je u utorak na svojem Facebooku da ju je nazvao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i izvijestio kako je jedna osoba privedena na razgovor u policiju te da je priznala djelo.

Novinarka navodi kako dalje postupaju policija i Državno odvjetništvo, te se zahvalila policiji na brzoj reakciji, a svima na potpori.

Uvrede i prijetnje smrću upućene novinarki Nataši Božić Šarić najoštrije je u ponedjeljak osudilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) dodavši kako je riječ o "nastavku niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj koji uključuju prijetnje smrću, fizičke napade pa i pokušaje ubojstva".

Nataši Božić Šarić nakon emisije TNT na televiziji N1, u kojoj se razgovaralo o tjednim događajima, stigla je prijetnja - "tebi treba glavu odsjeć mamicu vam lopovsku", a pretpostavka je da je razlog prijetnji razgovor o generalu Slobodanu Praljku te njeno pitanje treba li mu oduzeti odličja.

Puljanin osumnjičen za prijetnje novinarki

Iz Policijske uprave istarske potvrđeno je Hini da je istarska policija u utorak ispitala osumnjičenika kojeg dovodi u vezu s kaznenim djelom prijetnje novinarki Nataši Božić Šarić, a koju je dobila putem društvenih mreža nakon televizijske emisije.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Puljaninu srednje životne dobi. Istarska policija je, kako je navela glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović, postupila temeljem zahtjeva nadležne policijske postaje gdje je oštećena podnijela kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:04