SVE IM JE PRIZNAO

POLICIJA PRONAŠLA I ISPITALA MUŠKARCA KOJI JE NOVINARKI N1 PRIJETIO SMRĆU Poslao joj poruku na Facebook nakon emisije o Praljku...

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.12.2017. u 20:15

N1

 

Novinarka N1 televizije Nataša Božić Šarić, koja je u nedjelju nakon televizijske emisije koju vodi dobila prijetnju smrću putem društvenih mreža, objavila je u utorak na svojem Facebooku da ju je nazvao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i izvijestio kako je jedna osoba privedena na razgovor u policiju te da je priznala djelo.

Novinarka navodi kako dalje postupaju policija i Državno odvjetništvo, te se zahvalila policiji na brzoj reakciji, a svima na potpori.

 

Uvrede i prijetnje smrću upućene novinarki Nataši Božić Šarić najoštrije je u ponedjeljak osudilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) dodavši kako je riječ o "nastavku niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj koji uključuju prijetnje smrću, fizičke napade pa i pokušaje ubojstva".

Nataši Božić Šarić nakon emisije TNT na televiziji N1, u kojoj se razgovaralo o tjednim događajima, stigla je prijetnja - "tebi treba glavu odsjeć mamicu vam lopovsku", a pretpostavka je da je razlog prijetnji razgovor o generalu Slobodanu Praljku te njeno pitanje treba li mu oduzeti odličja.

Puljanin osumnjičen za prijetnje novinarki

Iz Policijske uprave istarske potvrđeno je Hini da je istarska policija u utorak ispitala osumnjičenika kojeg dovodi u vezu s kaznenim djelom prijetnje novinarki Nataši Božić Šarić, a koju je dobila putem društvenih mreža nakon televizijske emisije.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Puljaninu srednje životne dobi. Istarska policija je, kako je navela glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović, postupila temeljem zahtjeva nadležne policijske postaje gdje je oštećena podnijela kaznenu prijavu.

 

Izdvajamo