POSRNULI DIV

Policija provjerava vjerodostojnost Pevecova ugovora o strateškom ulaganju

 Leon Hribljan / Bjelovarski list / CROPIX

BJELOVAR - Nakon na Badnjak otvorena stečajnoga postupka ovlasti je u poslovanju i upravljanju tvrtkom Pevec d.o.o. Bjelovar preuzeo stečajni upravitelj Darko Šket. No, posla će s rješavanjem problema u poslovanju Peveca i sloma tog ranijih godina brzorastućega poslovnoga carstva imati i policija.

- Od Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zatražili smo provjeru vjerodostojnosti ugovora koji je Zdravko Pevec pridonio stečajnoj sutkinji Branki Pleskalt kako bi odgodio stečajni postupak, uz obrazloženje da ima nekoliko strateških partnera koji su spremni na ulaganje u tvrtku Pevec - kaže županijska državna odvjetnica Branka Merzić dodajući da se nakon traženja stečajne sutkinje niti jedan od tzv. strateških partnera nije pojavio s vjerodostojnom ispravom za pristupanje dugu.

Na ročištu održanom u Trgovačkom sudu u Bjelovaru 21. prosinca, naime, Zdravko Pevec rekao je da ima strateškoga ulagača koji bi mogao uplatiti 300 milijuna eura. To bi donijelo spas njegovoj potonuloj tvrtki, ali je takva najava potvrđena tek kopijom ugovora o ulaganju. Štoviše, Zdravko Pevec nije želio odgovoriti na novinarska pitanja o kojem je ulagaču riječ.

Kopija dokumenta ipak nije mogla biti uporište za traženje odgode stečaja za daljnja tri tjedna. Sukladno Stečajnom zakonu, stečajna sutkinja Branka Pleskalt dala je rok od tri dana u kojemu je tvrtka Pevec trebala pridonijeti vjerodostojnu ispravu kojom bi dokazala postojanje strateškoga partnera spremnoga za pristupanje dugu. U tako dobivena tri dana odgode ipak se ništa nije promijenilo. U četvrtak je u podne, na Badnjak, stečajna sutkinja Branka Pleskalt stoga donijela rješenje o otvaranju stečajnoga postupka nad tvrtkom Pevec d.o.o. Bjelovar. Što se pak tiče dokumentacije o strateškom ulaganju, na potezu je policija.

- Zaprimili smo zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru glede provjere vjerodostojnosti dokumentacije priložene od strane gospodina Zdravka Peveca u predstečajnom postupku za tvrtku Pevec d.o.o. Bjelovar na Trgovačkom sudu u Bjelovaru - potvrdio je glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved. Provjere će se morati vršiti putem Interpola u više zemalja u svijetu. - O rezultatu ćemo izvijestiti Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, a o roku se za sada ne može govoriti - kaže Dražen Medved.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 09:56