NOĆNA DRAMA U LICI

POLICIJA PUCALA NA KRIJUMČARA KOJI JE U KOMBIJU PREVOZIO 29 MIGRANATA, OZLIJEĐENO DVOJE DJECE! Ravnatelj bolnice: 'Dječak je ranjen u glavu'

 
 HANZA MEDIA

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina potvrdio nam je informaciju iz policije da je u četvrtak nešto iza ponoći u zadarsku bolnicu primljeno dvoje 12-godišnjaka ozlijeđenih u vatrenom incidentu kod Srba, kada je policija zapucala na furgon austrijskih tablica koji je prevozio 29 ilegalnih imigranata iz BiH u Hrvatsku, piše Zadarski.hr.

Ravnatelj Čulina je rekao da još uvijek ne zna koje su nacionalnosti odnosno državljanstva ranjena djeca jer imaju problem s komunikacijom, zbog čega su zatražili angažman prevoditelja.

- Primili smo dvoje 12-godišnjaka. Dječak je primljen s prostrijelnom ranom lica. Metak mu je ozlijedio vilicu. Operiran je odmah po dolasku, intubiran je i sada se nalazi na jedinici intezivnog liječanja. Izvan je životne opasnosti - kazao je dr. Čulina koji je sinoć bio dežurni liječnik u zadarskoj bolnici.

- Druga ozlijeđena osoba je djevojčica. Njezino stanje je također izvan životne opasnosti. Ona je zadobila lakše tjelesne ozlijede u predjelu lica, trbuha i desne ruke. Odmah po primitku u bolnicu medicinski je zbrinuta i sada se nalazi na odjelu dječje kirurgije – rekao je ravnatelj Čulina koji pretpostavlja da je djevojčica neke ozljede mogla zadobiti od hitaca iz vatrenog oružja.

- Djeca su primljena sama bez pratnje starijih osoba ili roditelja. Imamo problem komunikacije i nadam se da će se taj problem, kao i zdravstveno stanje malih pacijenata, pozitvno riješiti – kazao je dr. Čulina.

U bolnicu u Gospiću, prema informacijama iz policije, primljeno je sedam imigranata koji su lakše ozlijđeni u kombiju tijekom pokušaja bijega. Ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić u četvrtak nije radila, a dežurna liječnica na Hitnom bolničkom prijemu nije nam mogla ništa reći o broju i stanju primljenih pacijenata zbog, kako nam je rekla, novog zakona o zaštiti podataka.

- Ja sam na dežurstvo došla tek jutros i nemam izvještaj od sinoćnjim događanjima. Za druge stvari ne mogu vam ništa reći i da znam zbog zakona o zaštiti osobnih podataka – kazala nam je dežurna liječnica u gospičkom hitnom prijemu, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:29