AKCIJA NA BREGANI

POLICIJSKI PAS MANGO NANJUŠIO DROGU Zahvaljujući njemu, na granici zaplijenjeno više od 8,5 kilograma amfetamina

 Policijska uprava zagrebačka

Više od 8,5 kilograma amfetamina zaplijenjeno je u srijedu na graničnom prijelazu Bregani kad je policijski pas Mango nanjušio drogu pri pregledu vozila 53-godišnjaka, koji je u četvrtak osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te je predan pritvorskom nadzorniku.

U srijedu u 19.35 sati na graničnom prijelazu Bregana, na ulazu u Hrvatsku, tijekom redovne kontrole službenika Ministarstva financija, Carinske uprave, sa službenim psom za detekciju droga imena Mango, obavljen je pregled vozila kojim je upravljao 53-godišnjak. Tijekom pregleda vozila Mango je imao pozitivnu reakciju na prisutnost droga u zadnjem dijelu vozila, izvijestila je u četvrtak zagrebačka Policijska uprava.

Dodaje se kako je zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga, koja se namjerava prokrijumčariti u Hrvatsku, obaviještena Služba kriminaliteta droga PU zagrebačke koja je preuzela daljnje kriminalističko istraživanje.

U četvrtak je, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, pretražen osobni automobil 53-godišnjaka te dom i druge prostorije kojima se koristi. U pretrazi osobnoga automobila pronađeno je devet paketa s amfetaminom ukupne težine 8587 grama, dok je pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi 53-godišnjak, pronađeno 50 komada tableta MDMA tzv. ecstasy, 5 kilograma duhana i 20.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 53-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnesena je kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:03