REKONFIGURACIJA

POLITIČKA TRGOVINA U KOPRIVNICI: HSU-ovac pretrčao u suprotni tabor i postao šef županijske skupštine: 'Sad se vidi da se nikome ne može vjerovati'

Pintar će sada dobivati naknadu koja će biti veća od njegove mirovine – izjavio je Slavko Tucaković, šef županijskog SDP-a, na čijoj listi je izabran Željko Pintar (HSU)
 Nikola Wolf / Podravski list

KOPRIVNICA – Pretrčavanjem po dvojice vijećnika iz HNS-a i HSU-a na suprotnu političku stranu, u Koprivničko-križevačkoj županiji formirana je skupštinska većina što podržava novog/starog župana Darka Korena, bivšeg člana HSS-a koji je osnovao stranku Mreža.

HSU-ovci Željko Pintar i Božidar Štubelj te HNS-ovci Goran Borčić i Matija Zamljačanec (koji je ovih dana istupio iz stranke) izabrani su na listi SDP-ove koalicije, no na jučerašnjoj (utorak) skupštini stali su uz bok HDZ-u i Mreži, kojima su za većinu bila potrebna tri glasa. Pintar je potom izabran za predsjednika Skupštine.

Ogorčeni Slavko Tucaković, šef županijskog SDP-a, od četvorke je zatražio da vrate mandate te im poručio neka se srame.

- Da nisu bili na našoj listi, ne bi ih bilo nigdje. Sad se vidi da se nikome ne može vjerovati jer se svatko proda za koju kunu. Pintar će sada dobivati naknadu koja će biti veća od njegove mirovine – izjavio je on, a oporbeni SDP, HSS i jedan laburist protestno su napustili sjednicu.

Pintar je, pak, nakon konstituiranja Skupštine ustvrdio kako HSU uopće nije raskinuo koaliciju sa SDP-om.

- Mi smo samo s još dvojicom vijećnika osnovali novi klub. Ne želimo nove izbore, nego da se tih milijun i nešto kuna usmjeri k starijoj populaciji. Već smo potpisali poboljšanja u zdravstvenoj skrbi, a Županija će također sufinancirati privatne domove za starije osobe – rekao je on i ustvrdio kako ne smatra da je prevario birače.

Nezavisni Željko Lacković, poznat po tome što je u Saboru „spasio“ ministra Zdravka Marića, na izborima je sa svojom listom osvojio osam mandata i trebao je biti prevaga za SDP s jedne ili za HDZ i Mrežu s druge strane, no zbog pretrčavanja četvorke iz HSU-a i HNS-a to je postalo bespredmetno. Lacković je osnovao stranku imena Željko Lacković – nezavisne liste i zasad se u županijskoj skupštini drži po strani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:11