'SVE JE KRIVO SHVAĆENO'

Polovanec se ispričao Hasanbegoviću zbog skandalozne šovinističke izjave: 'I ja imam kumove drugog porijekla...'

 
 Hanza Media, HRT screenshot

Zagrebački gradski zastupnik i sad već bivši HSLS-ovac Miroslav Polovanec ispričao se danas Zlatku Hasanbegoviću kojeg je dan ranije uvrijedio šovinističkim ispadom. Podsjetimo, Polovanec je jedan od trojice zastupnika koji su mimo odluka svojih stranaka podržali zagrebački proračun i time spasili vlast gradonačelnika Milana Bandića. Komentirajući taj potez, Polovanec je medijima rekao:

- Ne znam jeste li primijetili, ali ja sam jedan od rijetkih Zagrepčaneca ovdje i ne dam da mi naređuju neka prezimena koja nisu zagrebačka.

Kako bi bilo jasno na koga misli, Polovanec je dodao.

- Sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje Hasanbegović!

U Dnevniku NoveTV Polovanec, koji je u međuvremenu izbačen iz HSLS-a, ustvrdio je da nije imao namjeru nikoga vrijeđati.

-Ja se, evo, ovim putem ispričavam svim građanima Zagreba i Republike Hrvatske. Ja nisam naglasak stavio na vjeroispovijest ili porijeklo bilo kojeg građanina. Mi smo raspravljali o zastupnicima u Skupštini. I ja se ispričavam i gospodinu Hasanbegoviću. Nisam mislio na njegovu ispovijest ili porijeklo nego na njegovo političko djelovanje u Skupštini koje je, na neki način, povelo, uvjetovalo da se glasa protiv proračuna, za ono kaj ja nisam bio'', izjavio je Miroslav Polovanec.

Dodao je da njega "svi znaju" i da "imam i kumove s drugim porijeklom. Vjeroispovijest i porijeklo nemaju veze, to su građani Zagreba", pravdao se Polovanec.

Hasanbegović ispriku nije htio komentirati, rekavši kako je 'nije ni tražio"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:58