SASTANAK

POMIRLJIVI TONOVI NA SJEDNICI SDP-a, RIJEŠEN PROBLEM I TEAM BUILDINGA U OGULINU Bernardić pronašao uzrok pada rejtinga stranke

Predrag Fred Matić dolazi u Središnjicu SDP-a
 Ronald Goršić / CROPIX

U petak navečer, nakon sjednice Predsjedništa iz SDP-a su izašli pomirljivi tonovi. Team building koji se idućeg vikenda trebao održati u Ogulinu, a na koji se čak petnaestak zastupnika ne bi odazvalo jer im datum ulazi u skijaški tjedan ili su negdje drugdje na putu, pomaknuti će se za dan ili dva kako bi se moglo odazvati što više ljudi. U Ogulinu se planira dogovoriti nova strategija rada Kluba zastupnika SDP-a, te podijeliti zaduženja.

Namjera je, kako je to izjavio predsjednik SDP-a Davor Bernardić, da se ozbilno poradi na medijskoj strategiji. - Zadatak nam je da svu količinu ogromnog rada u zadnjih godinu dana počnemno komunicirati. Tu vidim i svoje propuste i zato se okupljamo u Ogulinu.

Sastanak u Ogulinu vidim kao redovno druženje SDP-ovaca i SDP-ovki. Sastanak je dogovoren koncem prošle godine, no ispalo je da su neki spriječeni i ne mogu doći, pa ćemo ga pomaknuti za jedan dan. Cilj nam je jaki SDP - kazao je Bernardić. Predsjedništvo je razgovaralo o padu rejtinga SDP-a, a uzroke su našli u lošem komuniciranju svoga rada, pa tako smatraju da do javnosti nije došla prava informacija o 20 zakonskih prijedloga koje su prošle godine uputili u saborsku proceduru.

Drugi problem vide u unutarnjim trzavicama koje, kako kaže Bernardić, ne bi trebalo rješavati preko medija. Tema su bili i unutarstranački izbori u Vukovaru i Splitu. U Vukovaru je problem Željko Sabo koji je izabran za predsjednika organizacije, ali dio članstva ne želi s njim surađivati zbog pravomoćne presude za političku korupciju i još dva kaznena postupka koji se vode protiv njega. - Moj stav je jasan oko toga pitanja.

Ono za što je Sabo odslužio kaznu nitko drugi u Hrvatskoj nije odgovarao, nije koalicija Bandić - HDZ u skupštini Zagrebačke županije gdje su političkom trgovinom smjenili Mihaela Zmajlovića, a nije se ni za komplot kojim je proljetos došlo do preslagivanja vlade - kazao je Bernardić. No, vodstvo SDP-a nije se konačno odredilo oko izbora u Vukovaru jer se tu još treba razgovarati s članstvom i treba se odrediti statutarna komisija.

Nije riješen ni slučaj Splita gdje je Goran Kotur, izabrani predsjednik organizacije došao pod udar kolegice koja ga je optužila da je prije godinu dana prema njoj bio nasilan. Trebaju se, kako smo doznali, još obaviti sa svima razgovori. Izbori za županijske organizacije i Grad Zagreb trebali bi se održati u travnju, a prije toga, početkom veljače SDP treba imati izvještajnu konvenciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:40