POLICIJA SVE PROVJERAVA

'POMOZITE MI NAĆI MOJU ALISU, NESTALA JE NEGDJE KOD PLITVICA' Sirijac kaže da je u RH iz BiH ušao s kćeri, a da ga je policija vratila bez nje

 
 Twitter

Jedan Sirijac putem Twittera i drugih društvenih mreža poslao je očajnički poziv u pomoć da mu se pomogne pronaći petogodišnju kćer Allsu, za koju vjeruje da se izgubila negdje u Hrvatskoj.

Kako piše Novi list, čovjek je nedavno sa skupinom migranata došao u Bosnu i Hercegovinu. Preko Bihaća je uspio ući u Hrvatsku i nakon dvodnevnog pješačenja došao do područja sela Smoljanac nedaleko Plitvičkih jezera.

- Nismo imali hrane i stao sam u lokalnih trgovini da kupim neke namirnice. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali, ispričao je Sirijac u potresnom videu koji je objavio jedan korisnik iz Velike Kladuše na Twitteru.

Trenutno ne zna gdje se nalazi njegova djevojčica i moli sve koji znaju ikakvu informaciju da se jave policiji u Velikoj Kladuši ili najbližoj policijskoj postaji.

Objavio je i mapu mjesta na kojem je djevojčica posljednji put viđena.

Na jednoj od objavljenih fotografija drži sirijsku putovnicu, a u videu kaže da ima obitelj u Iraku.

U ličko senjskoj Policijskoj upravi za televiziju N1 kažu da su, nakon što je informacija o ovom slučaju objavljena u medijima, pristupili provjeri te tvrde da su u 'dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac'.

- Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela. Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama, dodaju.

Navode i kako je u tijeku daljnja provjera drugih navoda.

Iz policije su također rekli da nemaju službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje.

- Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu, dodaju.

Ističu kako se "navedena osoba, otac, nije službeno obratio hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija".

- Svaka osoba koja raspolaže sa službenim podacima o djetetu slobodna je pristupiti u najbližu policijsku postaju i prijaviti nestanak djeteta, a otac je slobodan pristupiti na njemu najbliži granični prijelaz i to učiniti. Službenom prijavom traganje za nestalom osobom postaje kvalitetnije budući sadrži točne identifikacijske podatke, a koje mogu biti ključne za pronalazak nestale osobe, kažu iz PU ličko-senjske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:38