DJEVOJČICA MILA TREBA VAŠU POMOĆ

POMOZITE RIJEČKOJ OBITELJI U BORBI ZA BOLESNU KĆER 'Bolnica ne pristaje na rate, iznos od 2,8 milijuna dolara mora se platiti odmah'

 
Marin, Mila, Sanja i Petra Rončević na većoj fotografiji, Mila Rončević na manjoj
 Privatni arhiv

Marin Rončević, otac dvogodišnje Mile Rončević, oboljele od leukemije koja se bori za život u Dječjoj bolnici Kantrida, doznao je u četvrtak navečer da su troškovi liječenja u Children's Hospital od Philadelphia bitno viši od milijun američkih dolara, koliko se do sada predviđalo, te da oni iznose oko 2,8 milijuna dolara.

Kako nam je rekao, javili su mu to iz bolnice u telefonskom razgovoru. Radi se o eksperimentalnom liječenju i u SAD-u se u kliničke studije besplatno mogu uključiti samo američki državljani, dok svi ostali plaćaju troškove terapije i istraživanja. Rončević je potvrdio da taj iznos mora platiti odmah, jer bolnica ne pristaje na otplatu na rate. Mila bi u SAD trebala krenuti već idući tjedan, jer su sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj i Europi već iscrpljene.

- Unatoč cijeloj našoj imovini koju smo uložili i pomoći ogromnog broja ljudi, taj iznos za nas je, na žalost, nedostižan – rekao nam je potreseni Marin u telefonskom razgovoru.

Mili je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7 dijagnosticirana prije godinu dana i prošla je pet ciklusa kemoterapije te nakon pola godine ušla u remisiju. No, bolest se vratila prije mjesec dana, kada se dogodio relaps, i Mila ponovo leži na Odjelu hematoonkologije u Dječjoj bolnici Kantrida. Kako nastavak uspješnog liječenja više nije moguć niti u jednoj bolnici u Europi, Mili je jedina nada Children's Hospital od Philadelphia, gdje doktor Richard Aplenc provodi novu, eksperimentalnu metodu.

Putem društvenih mreža pokrenuta je akcija prikupljanju sredstava za liječenje Mile Rončević u SAD-u.

Apel za pomoć bolesnoj Mili

Pomoći možete donacijama na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - ‘darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:02