VEZE U REPUBLICI SRPSKOJ

PONOĆNI BOMBAŠ Otkriveni novi detalji: Je li Blažević eksploziv nabavljao u BiH?

Blažević nije rođen u Banjoj Luci nego u Smederevu u Srbiji, gdje je i odrastao, a potom odselio u Hrvatsku
 Damir Krajač / CROPIX

Policija Republike Srpske započela je provjere o mogućim vezama koje je Vojislav Blažević, osumnjičen za podmetanje eksplozivnih naprava u Zagrebu, mogao imati s osobama na području Banje Luke, prenose u srijedu lokalni mediji u Bosni i Hercegovini.

Načelnik Uprave kriminalističke policije RS Zoran Mandić izjavio je kako detalji zahtjeva za provjerama koje je uputila hrvatska policija neće biti objavljeni, no banjalučke "Nezavisne novine" navode kako je glavni razlog dodatnih provjera u BiH to što je u toj zemlji lakše nabaviti ilegalno oružje i eksploziv. Neimenovani policijski izvor kazao je ovom listu kako se trenutačno provjerava je li Blažević uopće u BiH nabavio eksploziv i od koga.

"Također se provjerava s kojim je osobama dolazio u kontakt za vrijeme boravka u Banjoj Luci", kazao je izvor.

Unatoč nekim nagađanjima čini se da Blažević nije ni rođen u Banjoj Luci nego u Smederevu u Srbiji, gdje je i odrastao a potom je odselio u Hrvatsku, tvrdi sarajevski "Dnevni avaz".

On u Banjoj Luci nikada nije živio, a to tvrde i malobrojni Blaževići koji žive u selima Potkozarja nadomak toga grada.

Provjerama je utvrđeno kako Blažević nema putovnicu BiH, a u toj je zemlji posljednji put navodno viđen prije godinu dana, i to na Bjelašnici kod Sarajeva gdje je upriličeno druženje paraglajdera regije.

Blažević u BiH nije imao nikakvog kontakta s policijom, no istražitelje ipak posebice zanima je li on kontaktirao s Petrom Tubićem, predsjednikom paraglajding kluba pod nazivom "Paragost". Tubić je 2011. godine bio uhićen u Doboju u policijskoj akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH zbog sumnje da je povezan s protuzakonitom preprodajom oružjem, vojnom opremom i narkoticima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:35