LAŽNA DOJAVA

SUMNJIVA KUTIJA NA AUTOBUSNOJ STANICI U STRMCU Na teren izašao superpirotehničar u odori teškoj 40 kilograma

Pregledom je ustanovljeno da se radi o kutiji u kojoj je bezopasan sadržaj
 CROPIX

ZAGREB - Pripadnici protueksplozijskog odjela zagrebačke policije pregledali su autobusno stajalište u Strmcu kod Zagreba nakon dojave građanina da se tamo nalazi sumnjiva kutija.

Na telefon 192 Operativno komunikacijskog centra PU zagrebačke oko 9.50 sati zabrinuti je stanovnik naselja Strmec kod Svete Nedelje javio da je na autobusnom stajalištu uočio sumnjivu kutiju. Posumnjao je da bi se moglo raditi o podmetnutoj eksplozivnoj napravi.

- Naši su službenici dojavu ozbilno shvatili i na teren je upućena ekipa protueksplozijskog odjela. No, pregledom je ustanovljeno da se radi o kutiji u kojoj je bezopasan sadržaj. Ne možemo nagađati koji su bili motivi zasad nepoznate osobe da kutiju ostavi na takav način, rekli su u PU zagrebačkoj u 12.20 sati, nakon provedenog očevida u Strmcu.

Nakon bombaških napada na željezničkoj pruzi u Vrapču i eksplozije na Trgu bana Jelačića zagrebačke policije bilježi povećan broj poziva zabrinutih građana zbog sumnjivih paketa , zaboravljenih torbi ili smotuljaka koji izgledaju kao podmetnute bombe. Na sve dojave upućuju se ekipe za očevide. Srećom, niti jedna dojava do sada nije rezultirala pronalaskom eksplozivnog sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:33